Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kultura

Za skláři, do muzeí i k přehradě vás zavede Cesta skla. Nyní i online

Cesta skla, která vede česko-polským pohraničím, nabízí výlet na mnoho krásných míst. Nový bor nyní cestu přibližuje virtuálně pomocí 360° rozhraní.

Nemůžou na jeviště, ale neztrácejí elán. Herecké studio DFXŠ natočilo v karanténě už dva videoklipy

Herecké studio Divadla F. X. Šaldy se již zapsalo na libereckou kulturní scénu dvěma inscenacemi - Má to smysl a O vílách a Králi draků. V době koronakrize, kdy ale divadla nesmějí hrát, si členové studia našli novou cestičku ke svým divákům a...

Den boje za svobodu a demokracii zbarví libereckou radnici a divadlo do trikolory

Pokud budete mít dnes navečer cestu centrem města Liberce, určitě se zastavte u liberecké radnice. Ta bude přesně v 17:11 nasvícena barvy trikolory. A stejně tak i Šaldovo divadlo.

Hrad Grabštejn má po sedmi letech novou kastelánku

Příhraniční hrad Grabštejn u Hrádku nad Nisou má po sedmi letech novou kastelánku. Ivu Bártovou od listopadu nahradila její dosavadní zástupkyně Věra Ozogánová, informovala mluvčí Územní památkové správy (ÚPS) na Sychrově Lucie Bidlasová.

Dvě kaple, kostel i bývalá myslivna jsou novými památkami Libereckého kraje

Liberecký kraj má čtyři nové nemovité kulturní památky. Na seznam přibyly dvě kaple, bývalý evangelický kostel v České Lípě a bývalá panská myslivna u Josefova Dolu na Jablonecku, informovala Alžběta Sakařová z libereckého pracoviště Národního...

#Kultura Přežije vám přiveze hudbu až do obýváků

Kultura zažívá v době koronaviru těžké chvíle. Divadla i kluby jsou uzavřené, koncerty se nekonají. Přesto se umělci nevzdávají a koncertují na dálku v rámci akce #Kultura Přežije. Hudebníky a skupiny tak můžete mít přímo doma.

Vzniká film o osudu Hanče a Vrbaty. Poslední závod navíc spustil crowdfundingovou kampaň

Příští rok by se měl začít točit film Poslední závod o závodě, při kterém zahynul Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Autoři navíc spustili crowdfundingovou kampaň, skrze kterou může film podpořit i veřejnost.

Výstava Zrcadla do historie v České Lípě bude prodloužena do poloviny prosince

Další měsíc a půl mohou lidé v České Lípě zhlédnout výstavu Zrcadla do historie. Organizátoři se ji totiž rozhodli prodloužit.

Socha „Po válce“ už se usídlila na novém místě v parku Clam-Gallasů

Z Jablonecké ulice se socha Slavoje Nejdla přesunula do Komenského ulice a nyní krášlí zdejší park Clam-Gallasů.

Závěrečný koncert festivalu Lípa Musica se přesouvá na prosinec

Ve středu se měl v divadle v Novém Boru uskutečnit závěrečný koncert letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Nakonec byl ale přesunut až do poloviny prosince.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.