Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Berlínské My Sister Grenadine v Liberci doprovodí Jarret a básník Josef Kučera

Hned trojice hostů vystoupí na hudebně literárním večeru v Knihkupectví Fryč. Do Liberce dorazí dvoučlenná kapela My Sister Grenadine z Berlína, které doprovodí liberecká legenda Jarret a také básník Josef Kučera, který představí sbírku Polykat...

Jaké to bylo před 120 lety? V Jablonci si připomenou první jízdu tramvaje

Kdo by to byl řekl, že už je to 120 let, co se v Jablonci poprvé rozjely tramvaje. A toto výrazné datum si město připomene nejen historickými jízdami ale dokonce i původním menu.

FOTO: Tvář hokejové legendy Jaromíra Jágra je nově na mincích

Do České mincovny v Jablonci nad Nisou v úterý zavítal jeden z nejznámějších českých hokejistů - Jaromír Jágr. Stal se tak se svou mincí v pořadí již jedenáctým členem kolekce Legendy československého hokeje.

Únor patří masopustnímu veselí. Oslavy se chystají v řadě měst kraje

Také v Libereckém kraji se bude slavit masopust. Období před Popeleční středou, kdy začíná předvelikonoční půst, můžete oslavit v mnoha městech a obcích. Liberecká Drbna přináší jejich přehled.

RECENZE: Guy Ritchie vsadil na jistotu. Gentlemani udrží režisérův vysoký kredit v branži

Už úvodní titulková scéna dává jasně najevo, že tento film není žádný průměr. Guy Ritchie je bezpochyby jedním z nejlepších tvůrců (relativně) moderních gangsterek a ani v letošním počinu jeho kredit pravděpodobně neklesne. Ačkoli se v...

Ještěd f Kleci. Třiadvacátý ročník soutěže mladých architektů nabídne i workshopy či přednášky

Sami studenti pro studenty pořádají na liberecké architektuře už skoro čtvrt století soutěž Ještěd f Kleci. Letošní ročník začne v pondělí 10. února a slavnostně vyvrcholí vyhlášením vítězů v pátek 14. února.

VÍKEND PODLE DRBNY: The Scoffers, Vražda v Orient Expresu nebo prach na prstech

Na lyže to tenhle víkend moc nevypadá. Tak co takhle místo sportu trocha kultury. Zamířit můžete třeba do Šaldova divadla na premiéru slavné detektivky Agathy Christie nebo na nějaký ten koncert.

Dva roky příprav se vyplatily. Výstavu o Clam-Gallasech už v Lázních vidělo přes tři tisíce návštěvníků.

Liberecká galerie hlásí obrovský zájem o výstavu s názvem Spravedlnost bez bázně: Gallasové a Clam-Gallasové v Čechách. Šlechtické rody do lázní přilákaly už 3300 lidí. Výstava pokračuje do 1. března.

Kapela Mandrage zrušila svoje turné. Vystoupit měla i v Liberci

Kapela Mandrage měla v plánu během února objet desítku měst v celém Česku včetně Liberce. S kapelou měl v Domě kultury vystoupit i zpěvák Sebastian. Skupina však včera večer oznámila, že turné ruší. Důvodem jsou problémy zpěváka Víti Starého.

Detektivní klasika v libereckém divadle. Hubený a vysoký Poirot bude hledat vraha v Orient Expresu

Jeden z nejslavnějších literárních detektivních příběhů Vražda v Orient Expresu od Agathy Christie bude letošní první premiérou libereckého divadla F. X. Šaldy. Kdo z diváků bude na jevišti očekávat v roli detektiva Hercula Poirota malého...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.