Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ilumináti zanechali v iQLANDII tajemnou hru. Vyřešit musíte šest zapeklitých úkolů

Rozumí magii, astrologii i alchymii! Tajemný spolek Iluminátů úřadoval v liberecké iQLANDII a zanechal tu pro vás novou akční hru. Neseďte tak o jarních prázdninách doma a přijďte si do science centra prověřit své mozkové závity. Šest stanovišť = šest zapeklitých úkolů!

Co myslíte, podaří se vám rozluštit záludné přesmyčky? Tak schválně, jaký slavný herec se může skrývat pod spojením slov Old West Action? Máte to? Skvělé, ale tím hra teprve začíná! Poradit si budete muset i s tajemstvím měst a skrytými obrazci na mapách, chronogramy či s kryptoanalýzou a rozšifrovat přísně tajnou zprávu přímo od Iluminátů pomocí speciální abecedy.

Věřte nebo ne, ale už Gaius Julius Caesar veškeré důležité informace kódoval. Prostřednictvím úkolů se dále dozvíte, jak vzniká takový hoax nebo jakým způsobem rozpoznat originální fotografii od cenzurované. A co víc, jestli se vám podaří všechny otázky rozklíčovat, máte šanci vyhrát volňásky do centra.

V iQLANDII vás mimo jiné čekají čtyři stovky interaktivních exponátů, jako třeba humanoidní robot Thespian, Hvězdný kolotoč či simulátor zemětřesení, badatelské aktivity a také workshop Vědecká hračka. Těšit se můžete i na slavnou Velkou science show, plnou ohňů, blesků a kouře, během které vám lektoři polijí ruku kapalným dusíkem o teplotě -196 °C nebo vám ukážou, jak se zapaluje oheň ledem.

Hra Spolek Iluminátů startuje v iQLANDII o jarních prázdninách.

Autoři | Foto archiv iQLANDIE

Štítky jarní prázdniny, Julius Caesar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ilumináti zanechali v iQLANDII tajemnou hru. Vyřešit musíte šest zapeklitých úkolů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.