Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Do Vratislavic míří Seafood festival inspirovaný rybími slavnostmi chorvatského Jadranu

Ve dnech 1. a 2. dubna se v Kulturním centru Vratislavice 101010 uskuteční předvelikonoční Seafood festival inspirovaný rybími slavnostmi chorvatského Jadranu, jejichž báječnou atmosféru si lidé mají možnost užívat během letních prázdnin. Není náhodou, že partu lidí zabývající se dovozem ryb z Chorvatska napadlo uspořádat festival v Liberci. Podobný už několik let organizují v Praze a vždy je úspěšným a vítaným zpestřením kulturně gastronomického programu města.

Návštěvníky čekají pokrmy  z mořských plodů a ryb, nejčerstvější suroviny, přednášky o přípravě ryb a mořských plodů, kuchařské show a zajímavý doprovodný kulturní program.

Kromě delikates jako buzary, rizota, paelly, ceviche, tataráků, carpaccia, grilovaných steaků z tuňáka, a jiných pochoutek k degustaci návštěvníci také jistě ocení unikátní trh s čerstvými rybami, mořskými plody, olivovým olejem, a bohatou nabídku vín. Přímořskou atmosféru si tak budou moci vychutnat dokonale. Na festivalu budou i jiné než chorvatské seafood speciality, např. ze Španělska nebo Itálie, ty však organizátor tají jako překvapení.

Festival je rozdělen do dvou víkendových dnů. Začíná v sobotu v 16:00 s cílem zažít tradiční jižanskou večerní seafood atmosféru včetně skvělého hudebního zážitku v podání latino kapely Pragasón. V neděli festival pokračuje od 10:00 poklidnou rodinnou brunch atmosférou a končí v 16:00.

Návštěvníci festivalu si při vstupu zakoupí konzumační vouchery, které následně utratí za seafood pochoutky nebo nápoje. Sobotní koncert kapely Pragasón je zpoplatněný částkou 100 korun, vstupné se začne vybírat v 18:00 hodin.

Kromě příjemné sousedské zábavy je hlavním cílem seafood festivalu také propojení různých kultur prostřednictvím jejich kuchyní a prezentace seafood gastronomie pro zdravý životní styl.

Sobotní koncert skupiny Pragasón

Program

19:00 Ricardo Rivero + Carlo Zegarra - Rumba catalana
19:20 Fuego latino - gypsy, latino, pop
20:00 Pragason "la música cubana en Praga"
20:40 Fuego latino - gypsy, latino, pop
21:20 Pragason "la música cubana en Praga"

Něco o účinkujících

Kytarista a zpěvák Ricardo Rivera (nar. 1985 v Barceloně) obohacuje už půl roku noční život v Praze katalánskou rumbou. Tento hudební žánr, který vzniká v 60. letech, mísí flamenco s rytmy kubánské muziky. Jeho repertoár sahá od Pereta přes klasické latinskoamerické bolero až po El Cigalu. Nejvýznamnějším počinem jeho kariéry ve Španělsku je bezesporu účinkování v hudební skupině zpěvačky Amparo Sánchez či v uznávané rumba kapele Los Desmadraos

Fuego Latino trio

Ronald Soliz Rudon – kytara a zpěv – Bolivia
Carlo Zegarra – perkuse – Peru
Ricardo Rivera - basa
Skupina hudebníků věnujících se latinské a španělské hudbě.
Bohaté zkušenosti při vystoupení na festivalech, jak v České Republice, tak i v zahraničí.

Pragasón „la música cubana en Praga"

Hudební skupina založená v Praze koncem roku 2000, od počátku zaměřená na autentickou prezentaci tradiční kubánské hudby v České Republice, v podání místních, tedy pražských umělců. 
Koncerty jsou často obohaceny přehlídkami kubánských tanců a vyučováním základních tanečních pohybů s cílem předvést publiku jednu ze stránek kubánské kultury. 
Jejich hudba Vás přenese na Kubu 20.století, kdy vznikaly rytmy jako Son Cubano, Chachachá a Mambo. Doba tančíren a kabaretů, vynikajících orchestrů a zpěváků, doba pohody, elegance, mojita a daiquirí.
Zakladatel a frontman kapely je kubánský zpěvák, tanečník a stepař Jorge Concepcion.

Tisková zpráva | Foto everfest.com

Štítky festival, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jaderské moře, hudební skupina, slavnost, ryby, Praha, Chorvatsko, Ricardo Rivera, Liberec, hudba, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Vratislavic míří Seafood festival inspirovaný rybími slavnostmi chorvatského Jadranu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.