Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na festivalu WTF?! se představí 30 uměleckých projektů a souborů, před radnicí bude tančírna

Na festivalu současného divadla WTF?! v Liberci se příští týden představí 30 uměleckých projektů a souborů. Ve čtvrtek 4. května bude na náměstí před radnicí podvečerní tančírna pro veřejnost, představení se budou hrát další tři dny v malém divadle.

Festival se v Liberci koná pošesté, letos poprvé bude součástí Majálesu. "Podařilo se nám získat pár inscenací, které bodují na domácích i zahraničních festivalech. Doporučuji třeba hru Small Town Boy oceňovaného pražského divadla Letí," uvedl jeden z organizátorů festivalu Tomáš Dianiška, který je v Liberci známý nejen jako herec, ale i autor několika her. Na WTF?! představí Dianiška svou novinku Jak sbalit ženu z Divadla pod Palmovkou v Praze.

Na festivalu vystoupí také parta Vosto5, divadelní spolek Masopust působící v pražském Divadle na Zábradlí nebo komik Pavol Seriš. "Ze Slovenska jsme natáhli hru Kúpalisko, kterou se se slávou otevřelo Nové divadlo v Nitře. A taky se moc těším na inscenaci Nevím ze Studia Rubín. Hru jsem nedávno viděl a publikum přímo vybuchovalo smíchy," dodal Dianiška. Na festivalu se kromě Slováků představí ještě jeden zahraniční soubor, který přijede z německé Žitavy. Neděle bude tradičně patřit pohádkám, pro děti budou připravené i tvořivé dílny.

Autoři | Foto archiv festivalu

Štítky festival, divadlo, Liberec, projekt, radnice, Tomáš Dianiška, představení, Pavol Seriš, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na zábradlí, Praha, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu WTF?! se představí 30 uměleckých projektů a souborů, před radnicí bude tančírna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.