Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Herci četli z knih v historické tramvaji, čekárně autobusu i v nádražní budově

Na pěti místech proběhla v úterý v podvečer už šestá Literatour. Tentokrát bylo téma doprava a tomu se přizpůsobila i místa, kde se četlo. A tak se začalo v nádražní budově, poté se asi čtyřicet naslouchajících přesunulo třeba do historické tramvaje.

Jako první četla Lucie Fürstová povídku Ve vlaku od Zdeňka Svěráka. „Skřípění brzd přijíždějících vlaků dodalo textu na autentičnosti,“ řekla mluvčí pořádající liberecké knihovny Michaela Valterová.

V čekárně autobusového nádraží přečetla Markéta Tallerová povídku Lidi od Mileny Holcové. Povídku Vládní tramvaj od Ondřeje Neffa v podání Přemysla Houšky podtrhla atmosféra historické tramvaje. V prostoru KultiVARU předvedl téměř scénické čtení herec Marek Sýkora, na kterého připadla ukázka z knihy Miroslava Skály Svatební cesta do Jiljí.

„Akci jsme zakončili na Fügnerově ulici ve zcela novém autobusu ozdobeném světelným nápisem Literatour. Bára Kubátová přečetla povídku Cestou do Slávie od Ireny Douskové,“ uzavřela Valterová.

Autoři | Foto KVKLI

Štítky povídka, kniha, herec, čekárna, Zdeněk Svěrák, Markéta Tallerová, Milena Holcová, Ondřej Neff, Marek Sýkora, Miroslav Skála, Irena Dousková, Svatební cesta do Jiljí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Herci četli z knih v historické tramvaji, čekárně autobusu i v nádražní budově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.