Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Chrastavy na slavnosti, za Valdštejnem na zámek nebo na festival na boso

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

2. 6. od 20.00
Electro Swing a Balkan Beats (Vratislavice 101010)

Dámy a pánové, Riviera Club Vás srdečně zve na svojí electro swingovou show! Přijďte zažít úžasnou atmosféru swingu v moderním pojetí a užít si noc v rytmu balkánu, latiny a electro swingu!  

2. – 4. 6.
Chrastavské slavnosti 2017 (Chrastava)

Tradiční svátky setkávání, zábavy, kultury a sportu. Kromě programu se můžete tradičně těšit na prohlídky v městském muzeu, návštěvu rodného domu malíře Josefa Führera, prohlídky muzea historické hasičské techniky, vyhlídkové prohlídky věže radnice, občerstvení, tržnici... Vystoupí Dalibor Janda a Jiřina Jandová, skupina Traktor, Debill Heads, Martin Harich a další.

3. 6. – od 9.30 do 12.30
Dětský den aneb Pohádkové království (Panský lom, Liberec)

Pohádkové postavy a jejich úkoly, královský poklad, malování na obličej, opékání buřtů (přineste si své).

3. 6. od 11.00 do 16.00
Dětský den aneb sportuj se skřítkem Javorníčkem (Obří sud Javorník)

Den plná zábavy na stanovištích s úkoly pro děti. Start v místnosti půjčovny u dolní stanice lanové dráhy. Těšte se na úkoly a soutěže pro děti, lanovou dráhu, vožení na koních a další.

3.6. od 10.00 do 15.00
Dětský den v ZOO (ZOO Liberec)

Kulturní a sportovní program, tvůrčí dílničky, hry, soutěže, odměny. Všechny děti se můžou těšit i na drobný dárek, který dostanou společně se zakoupenou vstupenkou. Hned po 10.00 pak také mohou shlédnout taneční vystoupení MŠ Delfínek či si zazpívat společně s pěveckým sborem Severáček. Od 12.30 bude u bistra Gibon vyprávět Marek Sýkora napínavou pohádku pro nejmenší. 

3. 6. od 10.00 do 16.00
Sportovní dopoledne pro děti (hřiště Franťák, Jáchymovská, Liberec)

Sportovní dopoledne pro děti v režii hokejbalového spolku. Soutěže ve sportovním duchu, občerstvení, možnost opékání buřtů. Děti si mohou vyzkoušet, jaké je hrát hokejbal.

3. 6. – od 13.00
Otevřené dveře v záchranné stanici (Záchr. stanice Archa, Liberec)

Komentovaná prohlídka záchranné stanice, zajímavosti a novinky v centru.

3. 6. – od 14.00
Běžím co můžu, pomůžu (přehrada Harcov, Liberec)

Přidejte se k nám na Charitativním běhu pro Nadaci Olgy Havlové a běhejte za dobrou věc. Již 4. ročníkem pomáháme podporovat zdravotně hendikepované prostřednictvím získané finanční částky. V tomhle ročníku budeme běhat na podporu neurorehabilitace pro pětiletého pacienta, Matěje Ščibrana s mozkovou obrnou. Registrace a zahájení doprovodného programu je již od 11.30 hodin, start ve 14.00 hodin.

3. 6. od 14.00
Dětský den – hasičské odpoledne (Spáleniště, Horní Hanychov)

Hasičské soutěže, ukázky činnosti hasičů, soutěže, atrakce pro děti, hudba a bohaté občerstvení. Pořádá SDH Horní Hanychov.

3. 6. od 9.00 do 16.00
Audience u Albrechta z Valdštejna a pečení koláčků na zámku (zámek Frýdlant)

Po celý den 3. června to v zámecké kuchyni opět zavoní. Kuchařky a kuchtíci budou pro návštěvníky připravovat v historické kuchyni pravé zámecké koláčky. Jedinečná atmosféra autentické zámecké kuchyně s funkčními kamny s pěti pecemi.
Jedná se o součást prvního prohlídkového okruhu, kde bude tento den probíhat také audience Albrechta z Valdštejna. Vévoda bude opět pobývat na svém frýdlantském sídle, kde se s ním mohou návštěvníci setkat, osobně s ním pohovořit a dozvědět se více o době, kdy žil a vedl boje na evropských kolbištích třicetileté války.

3. 6. od 13.00
Hrádecká bambulka (Hrádek nad Nisou)

Přehlídka mažoretkových souborů. Od 13.00 pochod městem od ZŠ T.G.M, od 14.00 přehlídka mažoretkových skupin na hřišti ZŠ T.G.M.

3. 6. od 10.00 do 16.00
220. výročí Vísecké Rychty v Kravařích

Dopoledne, od 10:00 do 11:00 hodin, vystoupí bluegrassová skupina Red Leaf z Úštěku, která zahraje a zazpívá skladby z vlastní tvorby. Skupina se pohybuje na rozhraní tradičního a moderního bluegrassu. Od 11:00 hodin se nám představí folklorní soubor Horačky z Českého Dubu, zazpívají nám lidové písně a ukáží lidové tance.
Odpoledne, od 13:00 hodin uvede pro děti Divadlo rolnička pohádku pod názvem „Když jsem já sloužil“. Od 14:00 hodin vystoupí ten den již podruhé skupina Red Leaf.

Kromě tohoto bohatého programu nebudou chybět ani řemeslné výrobky, dílničky pro děti a také spousta dobrot, jako například klobásky, halušky, langoše nebo domácí kremrole a samozřejmě i něco na žízeň.

3. a 4. 6. od 11.30 do 15.30
Jedna země, jeden král…Hrajeme pro děti na Bezdězu

Víkendová představení ke dni dětí s názvem Jedna země, jeden král... Účinkuje historická skupina Pancharti. Přijďte se pobavit na Bezděz v sobotu nebo v neděli a prožijte se svými dětmi šermířský den na hradě. Začátky vystoupení: 11, 12.30, 14, 15.30 hod. Občerstvení pro vás i vaše dítka zajištěno.

3. a 4. 6. – od 14.00
Den dětí po vědecku! (iQLandia, Liberec)

Od 14 hodin si nachystal tým lektorů drobné experimenty včetně aktivit s roboty Lego Mindstorms. S nimi si děti zkusí střelbu na cíl, slalom či závody na přesnost. Program je zdarma v ceně vstupného.

4. 6. od 10.00 do 19.00
Rozjeď léto v EKOParku bosou nohou (EKOPark Liberec)

Celodenní festival s programem pro celou rodinu. Bosonohý program, exhibice dřevosochání, tematické workshopy, chůze po střepech a žhavém uhlí, masáže v korunách stromů, naučná a zábavná zastavení s Lesy ČR, blátivá kuchyně, kulturní program, regionální občerstvení a mnoho dalšího.

4. 6. od 13.00
Dětský den v Ruprechticích (Střelnice Ruprechtice)

Loutkové pohádky Rudy Hancvencla, zábavné soutěže a stanoviště pro děti, karate koutek, strom Bonbónovník a mnohé další. Vstupné dobrovolné.

5.6. od 18.00
Výuka češtiny na Ukrajině (Knihkupectví Fryč)

Večer o možnosti placené stáže, pobytu na Ukrajině a vyučování češtiny.

7.6. od 17.00
Vernisáž k výstavě: Fotografická tvorba libereckého Fomaklubu

Fotografická výstava nejstaršího sdružení fotografů - amatérů v Liberci. Shlédnout výstavu můžete po celý červen v 1. patře knihkupectví Fryč. 

8.6. od 18.30
První Češka na K2 (Knihkupectví Fryč)

Přednáška a promítání Kláry Kolouchové o výstupu na jednu z nejtěžších hor světa. 

8. – 10. 6. Veletrh dětské knihy 2017 (Koloseum Liberec)

11. ročník Veletrhu dětské knihy v Liberci. Vzbuďme zájem dětí o knihy a nejen to, snad i přibude rodičů a prarodičů, kteří pomohou svým dětem najít cestu ke čtenářství, které je základem dobrého vzdělání.

8. 6. od 19:30 – O5 a Radeček
TOUR NA STŘECHÁCH 2017 (Vratislavice101010)

Kapela O5 A RADEČEK po loňské vyprodané premiéře znovu vyráží na unikátní turné po střechách, které má zastávku pouze na osmi střechách po celé České republice. Akustický koncert "blízko nebe" nabídne pohodovou a neformální atmosféru ve společnosti sympatických muzikantů z jesenických hor a jejich známých hitů (Vloupám se, Kristián, Máci, Praha…). Těšit se můžete také na netradiční procházku historií kapely a samozřejmě na nádherné výhledy do okolí.  Koncert na sezení proběhne na střeše knihovny KC VRATISLAVICE 101010 a bude mít omezenou kapacitu.  O5 A RADEČEK, šumperská skupina známá též jako Radečkové, hraje ve stejné sestavě od roku 1994, její tvorba se postupně vyvíjí od folku přes folk-rock až k rocku.  Československý duet s Márií Čírovou „Vloupám se“ patřil půl roku mezi nejhranější české skladby v rádiích a TV a videoklip se stal ve své době nejvyhledávanějším videem na českém internetu.

13.6. od 18.00
Igor Lukeš (Knihkupectví Fryč)

Profesor na Boston University v USA, zaměřuje se na historii a politiku Evropy a Ruska. 

15. 6. od 18.00
Iva Knobloch, Radim Vondráček a další: 100 let českého designu (Knihkupectví Fryč)

Večer nad jedinečnou publikací Design v českých zemí 1900-2000 

17. 6. od 19:00
Jaroslav Svěcený (Sbor českých bratří Mladá Boleslav)

Jaroslav Svěcený - housle Jitka Navrátilová - cembalo v programu Vůně baroka

20. 6. od 17:30
Science Café: Jak vzniká nový život aneb zrození z chaosu (Knihkupectví Fryč)

PharmDr. Zuzana Holubcová, Ph.D., Ústav histologie a embryologie, Masarykova univerzita

21. 6. 
Svátek hudby - živá muzika všech žánrů, ve veřejném prostoru a zdarma

Od roku 1982 se šíří tradice měst plných hudby. Vystoupí např. liberecký mexican rock and roll Tres Udos, dívčí duo 20 minutes, ethno-psychedelic kapela Výplach a mnozí další.

23. 6. od 19:30
Hana Zagorová a Petr Rezek (Letní kino Turnov)

Jedinečný koncert této dámy české populární hudby v Turnově! Neustále beznadějně vyprodané sály jsou zárukou skvělého kulturně hudebního zážitku, který si nemůžete nechat ujít. Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert kde zazpívá Petr Rezek svoje největší hity, dále bude zpívat paní Zagorová hity svojí kariéry a během celého večera zazní duety Hanky a Petra. Celým večer doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

30. 6. od 20:30
Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

Štítky Liberec, zámek, Chrastava, koncert, hudební skupina, soutěž, Hrad Valdštejn, festival, slavnost, výstava, kuchyně, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Chrastavy na slavnosti, za Valdštejnem na zámek nebo na festival na boso  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.