Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejnické slavnosti s Čechomorem i unikátním videomapingem připomenou povýšení na město

Poslední hodiny zbývají do začátku Hejnických slavností. Kromě dvou set stánků se vším možným se návštěvníci mohou během prvního červencového víkendu těšit na koncerty Čechomoru, ATMO Music nebo Ivana Mládka. Letošní slavnosti budou výjimečné, Hejnice si totiž připomínají sté výročí povýšení na město.

Pro tuto příležitost je připraven unikátní videomaping. Ten ozáří sobotní noční oblohu v centrální části s pódiem. Promítat se bude do vodní stěny a jeho hlavním tématem je právě připomenutí stého výročí povýšení na město, kterého se Hejnice dočkaly v roce 1917.

A je se na co těšit, podle organizátorů v tomto koutu kraje ještě k vidění nebyla. Na její shlédnutí je třeba mít zakoupenou vstupenku na sobotní program, jehož součástí videomaping bude.

Pro děti Michal i Jů a Hele

Co dál? Hudebnímu programu vévodí Čechomor, ale dorazí i ATMO Music, Ivan Mládek, Mirai nebo Big´O´Band. A děti jistě ocení vystoupení Michala Nesvadby.

Součástí programu je také promítání filmů v přilehlém kině. Kde také v sobotu bude v rámci programu pro děti divadelní představení s plyšáky Jů a Helem ze Studia kamarád.

Připraveno bude asi dvě stě stánků s nejrůznějším zbožím a další nabídkou.

Před bazilikou pak opět vyroste řemeslný jarmark. Můžete se těšit na keramiku, sklo, dřevěné výrobky, kytičky, kůži, šperky, textil v mnoha podobách a spoustu dalších odvětví včetně několika ukázek práce přímo na místě.

Historický autobus nebo vyhlídkové lety

Letošní slavnosti také ozvláštní možnost zajet historickým autobusem do technického muzea v Bílém Potoce.

A pokud vyjde počasí, v provozu by mělo být i přírodní letiště na louce pod hejnickým hřbitovem, kde by měla létat malá letadla své vyhlídkové lety nad zdejším krajem.

Více informací o slavnostech najdete tady.

Autoři | Foto Hejnické slavnosti

Štítky Hejnické slavnosti, Čechomor, videomaping, Hejnice, slavnost, Ivan Mládek, Michal Nesvadba, koncert, Mirai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnické slavnosti s Čechomorem i unikátním videomapingem připomenou povýšení na město  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.