Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naplánujte si výlet na hrady a zámky. Ve volných dnech se tam pobavíte

Volné sváteční dny vybízí k tomu, strávit aktivně čas s rodinou. Pokud zrovna neodjíždíte na dovolenou a nechcete sedět doma za pecí, vydejte se na hrady a zámky v okolí. Valdštejn, Trosky, Sychrov či Bezděz nabízí pestrý program.

Zříceninu hradu Trosky rozproudí ve dnech 5. a 6. července Cyrilometodějské slavnosti. Návštěvníky čeká po oba dva dny program, který začne v 10.00 hodin a potrvá až do páté hodiny odpolední. Zahájen bude příchodem věrozvěstů Cyrila a Metoděje, spolu, s kterými se mohou návštěvníci učit cyrilici. Dále se hosté mohou pobavit s kejklíři, šermíři, uvidí pohanské tance a chybět nebude jarmark v předhradí.  

Hrad Bezděz bude od 5. července patřit až do konce týdne středověku. Setkat se tam můžete se šermíři skupiny Askalon, kteří si připravili různá vystoupení. Zbraně a zbroj budou po celých pět dní řinčet na II. hradním nádvoří. Časy vystoupení: 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 hodin. Po vystoupení si můžete prohlédnout a vyzkoušet středověké zbraně.

Zámek Hrubý Rohozec umožní po oba dva volné dny příchozím projít Módou sedmi století. Návštěvníky čekají prohlídky s průvodci v dobových kostýmech, kteří je budou provázet na obou prohlídkových okruzích. A jako bonus se příchozí projdou i třetím okruhem zdarma.

Zámek Sychrov ve středu 5. července ovládnou princezny, skřítci a pohádkové postavičky. Od 15.00 hodin je na programu křest nové knihy Davida Růžičky nazvané Nejkrásnější pověsti – Obři, trpaslíci, vodníci a skryté poklady. Součástí je i prohlídka zámku s princeznou. Prohlídka je určena pro rodiny s dětmi a je vedená princeznou, která zábavnou a nenáročnou formou seznámí děti s tím, jak se dříve princům a princeznám na zámku žilo. Během této prohlídky jsou rodiče pouze jako doprovod, výklad neobsahuje žádné odborné informace o historii zámku a jeho majitelích. Po skončení prohlídky se návštěvníci společně s princeznou přesunou k zámecké oranžerii, kde bude pro děti připraveno několik her a proběhne křest. Předprodej vstupenek je pouze na eVSTUPENKA.CZ

Hrad Valdštejn nabídne po oba dva dny program pro rodiny i příznivce hudby. Středověké rytířské turnaje tam uvidíte vždy od 10.00 do 17.00 hodin, vždy v 11, 13 a 15 hodin. Mezitím uvidíte i další výjevy ze středověkého života, ukázky zbraní a ochutnáte staročeské lokše.   Od 5. července až do konce týdne na Valdštejně také opakovaně vystoupí tradiční prázdninový host, Hradecké komorní tucteto. Vstupné na jejich vystoupení je v rámci prohlídek hradu.

Štítky hrady, zámky, Liberecký kraj, turnaje, šermíři, koncerty, zámek, hrad, Hrad Valdštejn, rodina, Sychrov, Hrad Bezděz, Trosky, Cyril a Metoděj, výlet, David Růžička, Aškelon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naplánujte si výlet na hrady a zámky. Ve volných dnech se tam pobavíte  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.