Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Malé divadlo patří dětem. Na Ambroziádě si vyzkouší hraní nebo tvorbu filmu

I když už začaly divadelní prázdniny, liberecké Malé divadlo opuštěné není. Obsadily ho děti a druhý ročník akce Ambroziáda. Při ní se její účastníci promění v divadelní herce či režiséry, nebo si vyzkouší, jak se točí takový film. Vše pak vyvrcholí sobotní představením pro veřejnost.

V Malém divadle tak vznikla celá řada dílen do kterých se děti mohou přihlásit a během celého týdne pracovat na vzniku vlastního filmu, zahrát si v muzikálu, přičichnout k herectví nebo si udělat vlastní štáb a naučit se práci redaktora. To vše pod dohledem zkušených lektorů, kteří patří mezi nejznámější osobnosti na české scéně.

„Je to upřímná práce několik desítek nadšenců a profesionálů všech generací, kteří se snaží plnit sny více jak tisícům mladých lidí každý rok po celé České republice,“ řekl jeden z lektorů Ambroziády Tomáš Magnusek.

O herecké dílny se v případě liberecké Ambroziády letos postarala Jana Hejret Vojtková z činohry DFXŠ a Marek Sýkora z Naivního divadla.

Na úplný závěr turnusu proběhne představení, které je přehlídkou všeho, co se děti za celý týden naučily. Tato show je určena nejen rodičům, ale i široké veřejnosti.  Začátek je v 10 hodin.

Autoři | Foto Lukáš Skramlík

Štítky Ambroziáda, Malé divadlo, Liberec, Metzlův dům, film, představení, Tomáš Magnusek, Marek Sýkora, Česko, Divadlo F. X. Šaldy, Naivní divadlo, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé divadlo patří dětem. Na Ambroziádě si vyzkouší hraní nebo tvorbu filmu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.