Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prohlédněte šuplíky a skříně. Přineste do libereckého muzea předměty, které vám přijdou nic moc

Severočeské muzeum v Liberci začalo sbírat exponáty pro netradiční výstavu Nic moc. Jejími tvůrci bude veřejnost. Lidé mohou do muzea nosit předměty, které je nenadchly. Současně na ní budou moci nějak vyjádřit vztahy či stavy, které je nenadchly. Autor konceptu Ivan Rous neví, že by se někde taková výstava konala.

"Netuším to. Napadlo mě to, když jsme v muzeu instalovali výstavu, kde byly velmi drahé exponáty a v podstatě samé unikáty. Tak jsem si říkal, že bychom mohli dát příležitost tomu pravému opaku, a to je pro mě nic moc," řekl.

Výstava se bude konat od 13. do 17. září, bude na ní 75 předmětů, textů či abstraktních návrhů, které budou mít na výšku maximálně 150 a na šířku 80 centimetrů. "Cílem jedné z nejkratších výstav v dějinách muzea bude především pobavit," uvedl Rous. Výstavu vnímá jako experiment s veřejností, nakolik se dokáže zapojit do tohoto hodně volného tématu.

Lidé mohou do muzea přinést cokoliv, co si koupili a je to nevalné kvality, cokoliv určeného k zahození, ale také různé abstraktivní návrhy nebo texty. "Když třeba přijde člověk a napíše tchýně, tak mu tu cedulku umožníme tam dát. Jsem sám zvědavý, co se sejde," dodal Rous. Třeba podle něj někdo přijde i na to, jak vystavit nic moc sex.

Autoři | Foto František Stein

Štítky Liberec, muzeum, výstava, Nic moc, Severočeské muzeum v Liberci, exponát, zásuvka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlédněte šuplíky a skříně. Přineste do libereckého muzea předměty, které vám přijdou nic moc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.