Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo zanedbaného koutu v centru budou trhy. Resslův park si zkultivovali sami dobrovolníci

Objevovat nevyužitá městská zákoutí a přinést do nich nový život. To je hlavní myšlenka Tatrhů, které se poprvé uskuteční v centru města v parku na rohu Široké a Resslovy ulice v neděli 23. července. Trhy přinesou Bleší trh, Design market i stánky s jídlem a pitím. Připravuje se i doprovodný kulturní program.

„Putujeme mezi městy a zveme si lidi, kteří dokáží vykouzlit skvělé jídlo, objevujeme nové designery a umělce. Na jeden víkendový den chceme, aby vaše jediná starost byla, jestli vydrží počasí,” shrnuje myšlenku Tatrhů organizátorka Veronika Iblová.

Zanedbané místo v centru Liberce pak dobrovolníci sami dali do pořádku. „Dnes je již téměř vše na trhy připraveno, proběhlo zde několik brigád, pokosili jsme trávu a celkově Resslův park zkultivovali,“ dodala organizátorka.

Tatrhy podle ní návštěvníkům nabídnou pestrou směsici všeho možného. „Najdete zde tři hlavní části: Blešího trh – kdokoliv může přijít a prodávat věci, které už nepotřebuje. Design market – stánky s novým zbožím a výrobky a food market – vaše chuťové buňky potěší stánky s jídlem a pitím,“ vysvětlila.

Doprovodný program počítá s programem pro děti, hudbou, divadlem a workshopy. Těšit se mimo jiné můžete na hudební vystoupení Matyldy Tyldy, Annie, DNA Brothers, Loop Station a dalších.

Další Tatrhy se odehrají v sobotu 12.8. v sousedním Jablonci nad Nisou na náplavce u autobusového nádraží.

Program

KULTURA

10:15 Matylda a Tylda; 11:15 Zuzka Duo; 12:30 Dura Nox; 14:00 Annie Pitty; 15:00 Divadlo jednoho Edy; 15:45 DNA Brothers; 16:45 Divadlo jednoho Edy; 17:30 Loopstation Beatbox Celý den: Bodyart a malování na obličej (Jančí Maříková), David Votrubec (portréty a výstava)

WORKSHOPY

Z herbáře - vázání květin Mastičkárna - výroba domácí kosmetiky Bezmezer, o.p.s - 3D papírové plastiky Tereza Plášilová - výroba z FIMO hmoty Výroba maňásků

JÍDLO A PITÍ

Bistro Široká; Jedno Kafe; Omam - svět na talíři; Neplecha na plechu; Holka s buchtou; Cukrárna Pirát; Babiččiny sirupy; Vamko koření; Sígr z Jabka; Zámecký pivovar Frýdlant; Koláčkova Pekárna - zitnychleb.cz; Zmrzlinářství Leda; med, pivo, klobásky a další...

STÁNKY

RicPic; Kateřina Rachmetov; Aajenka; Z herbáře; Pohana; Baroo; CIPEO; Čert Made; Shisha naušnice; Pink Tina; Amuletum; SONS Liberec; Balónky Rajman; Lottka stylique; Marunin Zvěřinec; Vaud; Šance zvířatům; LuckyBag 2017; Mastičkárna; Péťa holka šité kabelky; Knihkupectví a antikvariát Fryč

BLEŠÍ TRH

móda, hračky, gramofonové desky, knihy, knoflíky, bižuterie, nábytek a další...

ATRAKCE

dřevěný bagr, hasiči s hasičským autem, masáže

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky trhy, Tatrhy, Resslova ulice, Liberec, jídlo, bleší trh, divadlo, Zámecký pivovar Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo zanedbaného koutu v centru budou trhy. Resslův park si zkultivovali sami dobrovolníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.