Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Malá nočná búrka, Nároční nebo Prievan v peňaženke. Team rozezpíval celý vesecký areál

Festival Benátská! má za sebou jeden z vrcholů programu. Celý areál rozezpívala v pátek večer slovenská kapela Team. Několik tisícovek fanoušků si s nimi zazpívalo hity jako třeba Malá nočná búrka, Nároční, Prievan v peňaženke, Držím ti miesto nebo Život je nuda. Kdo by si chtěl koncert Pavola Habery zopakovat, moc příležitostí během tohoto léta nemá. Benátská! byla jedním z pouhých tří letních vystoupení Teamu.

„Přišli jste se bavit? Pokud ano, tak to tu jste špatně,“ zažertoval na úvod svého vystoupení pětapadesátiletý rodák z Brezna. Ten při svém hodinu a půl dlouhém vystoupení předvedl smysl pro humor, ale také zájem o fanoušky, když na podium „vytáhl“ jednu ze svých fanynek a zazpíval ji.

Na hlavním pódiu v pátek vedle Teamu zahrála například kapela Alice s někdejším frontmanem Danem Bártou. Také jejich koncert byl výjimečný, protože v této sestavě vystupuje na festivalech pouze jednou ročně. Mnoha pamětníkům své největší slávy z devadesátých let Alice nabídla své staré hity jako A to tě trochu bolí, Ani náhodou či Ráj se mnou nehledej.

Na stejném pódiu svými hity známými z filmů a televizních seriálů sklidil aplaus Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy, průřez celou svoji kariérou nabídl Kamil Střihavka se svou skupinou Leaders. Se staršími písněmi měl úspěch i Marek Ztracený, který si na jeviště pozval zpěvačku Martu Jandovou.

Příznivci tvrdších žánrů se pak kromě Dogy, Harleje, Alkeholu, Root nebo Törru dočkali také nové sestavy kdysi velmi populárního Kreysonu v čele s Láďou Křížkem. V mezinárodním složení v čele s americkým bubeníkem Mikem Terranou a kytaristou Rolandem Grapowem Kreyson připomněl staré hity jako Čarovná noc, Fade out nebo Anděl na útěku.

V odpoledním programu se mimo o jiné se svou novou kostýmovou show představila rokenrolová kapela Doctor PP, jejíž zpěvák Petr Pečený je zároveň spolumajitelem festivalu. Nabídla i několik nových písní včetně singlu Bicáky, Tricáky, Kokosáče z připravovaného alba, které by mělo vyjít příští rok na jaře.

"Já to beru tak, že si odpočinu. Je to ta hodina, kdy mě nikdo neotravuje a nikdo mi nemůže zavolat. Každý rok uvažuju o tom, že bych nehrál, protože mám na festivalu spoustu práce, ale pak si říkám, že Doctor PP sem patří," řekl Pečený.

Zpestřením pátečního programu byl plánovaný příjezd internetového hvězdy a baviče Kazmy do areálu. Ten se svým elektrickým vozítkem, které jede maximálně třináctikilometrovou rychlostí, plánuje objet pět letních festivalů v tuzemsku. Celkem ho čeká 2 tisíce kilometrů dlouhá cesta a jednou z jeho zastávek byl právě festival Benátská!

Hlavní hvězdou letošního ročníku, který se koná do nedělního rána, budou Status Quo. Britská kapela zahraje v Liberci v sobotu krátce poté, co obsadila 25. místo mezi koncertně nejžádanější stovkou světových kapel, kterou vyhlašuje obchodní publikace Pollstar. V minulých letech festival přilákal přes 15 tisíc návštěvníků. Letos předprodeje napovídají, že by jich mohlo dorazit ještě více.

Druhý den festivalu Benátská! ve veseckém areálu

Sobota, 29. července 2017, 01:23

Druhý den festivalu Benátská! ve veseckém areálu
Druhý den festivalu Benátská! ve veseckém areálu

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, festival, hudba, Kazma, hudební skupina, Pavol Habera, koncert, Dan Bárta, Marta Verner, Michal Hrůza, Marek Ztracený, Kamil Střihavka, Ladislav Křížek, Brezno, tým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Malá nočná búrka, Nároční nebo Prievan v peňaženke. Team rozezpíval celý vesecký areál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.