Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zajímáte se o historii tramvají? Přijďte si poslechnout poutavé vyprávění

Zajímavosti i pikantnosti ze 120 let trvající historie libereckých tramvají se můžete ve středu 2. srpna dozvědět v Severočeském muzeu v Liberci. U příležitosti konání výstavy nazvané 120 let libereckých tramvají zde pořádají komentovanou prohlídku.

O podrobnostech a detailech historie pohovoří kurátor výstavy a především velký znalec tramvají, předseda Boveraclubu Liberec, Tomáš Krebs. Začátek prohlídky doprovázené zasvěceným komentářem znalce a milovníka tramvajové dopravy je v 18.00 hodin. Vstupné zaplatíte 30 korun.

Výstava v muzeu je pořádána k výročí veřejné dopravy v Liberci a zahrnuje dobové fotografie, pohlednice, modely a exponáty týkající se zejména tramvají. Opomenuta však není ani autobusová doprava, která na tramvajovou přirozeně navazovala.

„Návštěvníky čeká zajímavý pohled nejen na typologii dobových tramvají a autobusů, ale i na proměny Liberce. Mnohé materiály jsou prezentovány vůbec poprvé,“ zvou zástupci muzea k prohlídce expozice širokou veřejnost. Výstava je k vidění ještě přibližně šest týdnu, končí 10. září.

Štítky historie, Severočeské muzeum v Liberci, Liberec, výstava, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajímáte se o historii tramvají? Přijďte si poslechnout poutavé vyprávění  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.