Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šestá Křehká krása v Jablonci. Prodejní výstava i možnost stát se sklářem

Výstava skla a bižuterie Křehká krása začíná ve čtvrtek v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Prohlédnout si ji můžete až do neděle a kromě toho půjde výrobky i koupit. Návštěvníci si také mohou zkusit vyrobit vlastní šperk či vyfouknout skleněný pohár.

Na šestém ročníku výstavy se představí čtyři desítky výrobců skla. „Vedle nepřeberné nabídky skla, bižuterie, vánočních ozdob se prostory centra stanou také příjemným místem, kde mohou strávit velkou část dne i celé rodiny, protože je připraven dostatek zábavy nejen pro dospělé, ale i pro děti. Například všichni dostanou možnost si v rámci doprovodného programu vytvořit vlastní šperk, namalovat vánoční ozdobu nebo si vyfouknout skleněný pohár,“ řekla krajská radní Květa Vinklátová.

Návštěvníkům se také na místě naskytne jedinečná možnost výhodně nakoupit rovnou od nich, za mnohem příznivější ceny.

Expozice Křehké krásy je letos souběžná s Mezinárodním trienále skla, což rozšiřuje možnosti o reprezentaci prací téměř dalších devadesáti sklářských značek, 25 sklářských výtvarníků a pedagogů i žáků ze dvanácti zemí světa. „Snad mohu prozradit, že skláři i výrobci bižuterie, kteří se účastní výstavy, budou přímo na místě předvádět některé z technik zpracování skla a bižuterních šperků. Divácky velmi úspěšná bývá mobilní sklářská huť nebo povrchová výzdoba skla,“ dodala Vinklátová.

A zajímavý je i kulturní doprovodný program. Během čtyř výstavních odpolední se na jevišti vystřídají různé kapely, kdy vrcholem programu bude páteční podvečerní vystoupení skladatele a zpěváka Jaroslava Uhlíře. V neposlední řadě je zajímavým bodem v programu výstavy také celá verze fenomenální módní přehlídky “Made in Jablonec 2017” s podtitulem Glamorous day.

Autoři | Foto Svaz výrobců skla a bižuterie

Štítky Křehká krása, Jablonec, krása, výstava, Jablonec nad Nisou, sklo, šperk, bižuterie, Květa Vinklátová, Jaroslav Uhlíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestá Křehká krása v Jablonci. Prodejní výstava i možnost stát se sklářem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.