Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poklad na Pohanských kamenech 2 aneb poprava loupežníka Brauna

Obec Višňová láká návštěvníky už tuto sobotu na pokračování loňské akce hledání pokladu na Pohanských kamenech, při kterém byl zatčen loupežník, jež se snažil poklad ukrást. Na letošní akci má kromě hledání nového pokladu proběhnout také poprava onoho loupežníka.

Akce začne v 17 hodin u Regionálního muzea Višňová, kde generál připomene, co se událo v loňském roce, tedy příběh o tom, jak se majitel lenního statku snažil nalézt poklad na Pohanských kamenech, ale napadli ho loupežníci a chtěli ho o poklad připravit. Byli však přemoženi a poklad se rozdělil mezi děti.

Po generálově úvodní řeči bude zahájen soudní proces s loupežníkem Braunem, který má být popraven. To, jak poprava dopadne, se návštěvníci dozvědí přímo na akci.

Akce bude pokračovat průvodem na Pohanské kameny, kde se bude opět hledat poklad. Připraven bude dokonce i táborák, u kterého mohou návštěvníci po akci posedět se všemi účinkujícími, kterých bude mnoho, a to například Skupina scénicko-dobového šermu Manus Regis, Skupina historického šermu Páni z Kolína nebo Skupina Ortus. Letošní akce se dokonce zúčastní profesionální tvůrce efektů pro film. O občerstvení nemusí mít návštěvníci obavy, neboť u táboráku bude připraven stánek.

Na akci, na níž se bude konat poprava loupežníka Brauna, hledání pokladu, táborák a speciální program pro děti, je dobrovolné vstupné. Pokud tedy nemáte na tuto sobotu žádný program, ve Višňové vás rádi uvidí. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Višňová, hledání pokladu na Pohanských kamenech, poprava, táborový oheň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poklad na Pohanských kamenech 2 aneb poprava loupežníka Brauna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.