Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divadlo se stěhuje před radnici. Pod širým nebem se odehrají dvě představení

Závěr prázdnin bude na libereckém Benešově náměstí patřit divadlu. Nejprve už tento pátek se zde představí činohra s představením Mysteria Buffa. O necelý týden později, ve středu, se předvede baletní soubor s hrou Posedlost baletem 2. Ještě před začátkem tanečního představení proběhne, za účasti zástupců města i Libereckého kraje, slavnostní vyhlášení 3. ročníku Liberecké Thálie.

„Divadelní prázdniny jsou už minulostí, v divadle se pilně zkouší a obě open air představení před libereckou radnicí odstartují novou divadelní sezónu. Osobně jsem velmi zvědavá, jak dopadne již třetí ročník Liberecké Thálie, která se těší velkému zájmu z řad diváků,“ řekla k prvním akcím sezóny ředitelka DFXŠ Jarmila Levko.

Pátečnímu představení vévodí dvojice herců – Karolína Baranová a Václav Helšus. Posedlost baletem 2 divákům zábavnou formou zmapuje jednotlivé taneční styly. Večerem provedou herečky Eliška Jansová a Michaela Foitová.

Ještě před tím ale budou vyhlášeny Liberecké Thálie. Pro své oblíbence z řad umělců Divadla F. X. Šaldy v této anketě hlasují sami diváci. Tři vítězové pak obdrží křišťálové trofeje Thálie od Preciosy.

Autoři | Foto MML

Štítky DFXŠ, Liberec, balet, Václav Helšus, představení, divadlo, Liberecký kraj, Benešov, radnice, Jarmila Levko, Eliška Jansová, Michaela Foitová, Divadlo F. X. Šaldy, Preciosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo se stěhuje před radnici. Pod širým nebem se odehrají dvě představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.