Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je skutečně naše společnost opuštěná? Erik Tabery bude debatovat s Liberečany

Knihkupectví Fryč si pro Liberečany připravilo další zajímavý autorský večer. Tentokrát jste zváni na povídání s Erikem Taberym, šéfredaktorem týdeníku Respekt. Povídání o české historii a současné společnosti, inspirované jeho knihou Opuštěná společnost, začíná ve čtvrtek 12. října v 18:00 v prostorách knihkupectví v Pražské ulici.

Erik Tabery je šéfredaktorem týdeníku Respekt od ledna 2009. S redakcí začal spolupracovat v roce 1997, o dvě léta později se stal kmenovým redaktorem. Píše zejména politické komentáře. V roce 2003 obdržel za komentáře cenu Novinářská křepelka pro žurnalisty do 33 let. V únoru 2009 pak získal Cenu Ferdinanda Peroutky a o dva roky později i Novinářskou cenu.

Je autorem knih Vládneme, nerušit (získal za ni prestižní cenu Toma Stopparda, byla také nominována na cenu Magnesia Litera) a Hledá se prezident, která byla rovněž nominována na cenu Magnesia Litera.

Podle první z nich se natočil dokumentární film, který získal cenu Trilobit. Je autorem námětu k dokumentu Tady je Šloufovo či k dokumentárnímu seriálu o mladých lidech Generace nula. Jeho poslední knihu Opuštěná společnost můžete koupit také v Knihkupectví Fryč.

Foto Youtube

Štítky Knihkupectví Fryč, Fryč, Respekt, Erik Tabery, kniha, Tom Stoppard, Magnesia Litera, Novinářská křepelka, Cena Ferdinanda Peroutky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je skutečně naše společnost opuštěná? Erik Tabery bude debatovat s Liberečany  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.