Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stovka rolí a pětadvacet sezón v libereckém divadle. Martin Polách slaví padesátku

Jde o jednoho z nejznámějších a nejvýraznějších libereckých herců. Za pětadvacet let odehrál na jevištích místních divadel stovku rolí a další budou přibývat. Martin Polách je Liberci věrný, i když nabídek z pražských divadel dostal hodně. Nyní slaví padesátku a připravuje se na další role. Opět v Liberci.

Martin Polách se narodil v 6. prosince 1968 Praze, do Liberce přišel po vojně v Pardubicích a už tu zůstal. Ve svém prvním roce v divadle F. X. Šaldy se objevil například v roli asistenta režie ve hře Tankreda Dorsta, Já,Feurbach. A pak už role přibývaly jak na běžícím pásu. Kouzelník Arnoštek ve Vančurově Rozmarném létě, Peer Gynt ve stejnojmenném Ibsenově dramatu, Cyrano z Bergeracu nebo role v Tajuplném ostrově i Klíčovou dírkou, kde hraje dodnes.

To je ale jen malý výčet, Polách jen v Liberci odehrál stovku rolí. Další navíc přidal a přidává v pražských projektech.

Diváci Martina Polácha znají i z televize. Objevil se v seriálech Ulice, Ordinace v růžové zahradě nebo Vraždy v kruhu a také ve filmech Šípková Růženka a Obchodníci. Známý je i jeho hlas z dabingu či rozhlasových her.

Všechno nejlepší Martinu Poláchovi přeje i redakce Liberecké Drbny.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky dfxš, Liberec, divadlo, Martin Polách, Praha, Pardubice, Bergerac, Šípková Růženka, Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Vraždy v kruhu, Drbna.cz

Stovka rolí a pětadvacet sezón v libereckém divadle. Martin Polách slaví padesátku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.