Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při Noci divadel se diváci v Liberci dostanou i do zákulisí

Do zákulisí obou libereckých divadel budou moci v sobotu nahlédnout zájemci při Noci divadel. Divadlo F. X. Šaldy navíc chystá netradiční zakončení muzikálu a Naivní divadlo nabídne mimořádně dvě různé hry během jediného dne.

Šaldovo divadlo bude hrát v sobotu od 19:00 muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení. Po skončení představení, které je za korunu, ale diváci domů nepůjdou. Herci předvedou, co se stane, když se na jevišti semele něco překvapivého a herec musí okamžitě reagovat. „Diváci dostanou také možnost seznámit se s funkcí záhadných divadelních profesí, na které běžně nevidí, a bude jim poodkryt proces herecké tvorby, což je ta největší záhada a také živé srdce divadla," dodal za Šaldovo divadlo Jakub Kabeš. Akce potrvá přibližně do 23:00.

Naivní divadlo v sobotu pro dětské publikum zahraje v 16:00 pohádku Budulínek a večer bude patřit Karlu Hynku Máchovi, který se právě 16. listopadu před 209 lety narodil. „V 18:00 uvedeme hru Pouť krkonošská, která vznikla na motivy Máchovy stejnojmenné povídky," uvedla za divadlo Jana Pittnerová. Tato hudebně-výtvarná kompozice je nejnovějším počinem Naivního divadla, v repertoáru ji nemá ani měsíc. Určená je divákům od 13 let. Po sobotním večerním představení se návštěvníci budou moci vydat do zákulisí divadla.

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky divadlo, Liberec, noc divadel, Naivní divadlo, Karel Hynek Mácha, Divadlo F. X. Šaldy, představení, muzikál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Noci divadel se diváci v Liberci dostanou i do zákulisí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.