Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hovna v stínech akátů - inscenované čtení básní míří do Varšavy

Pouze jediné představení pojmenované Hovna v stínech akátů připravila na pondělní večer undergroundová odnož libereckého divadla F.X. Šaldy. Inscenované čtení z básní Antonína Nevoleho začíná v osm hodin večer v Kině Varšava. Nové hry s neotřelým názvem se ujalo divadlo F.X. Kalby.

„Dopiju a odcházím, odcházím z kavárny života, cigareta dohasíná a v oblaku dýmu zůstává samota.“ To je jen jeden verš z básně Dopiju a odcházím od multitalentovaného fotografa a básníka Antonína Nevoleho. Ten se podle svých slov na realizaci představení nijak nepodílí, vše nechává na hercích a těší se na to, jak celé představení dopadne.

Básní složil Antonín Nevole za posledních deset let mnoho, v představení by se měl objevit jen „výcuc“ těch nejpovedenějších. „Inspirace přichází sama s životem. Básně bývají reakcí na temné zážitky, které provází asi životy každého, je to určitá forma uchopení těch negativních pocitů a jejich transformace do něčeho hmatatelnějšího,“ popisuje svou inspiraci libereckých básník. Sám přiznává, že není vyhraněn pouze jedinému tématu.

„Ta jsou v mé tvorbě asi dost relativní pojem, v básních se většinou snažím vystihnout nějaký pocit a odkazy na reálný svět v textech jsou jen kulisy,“ dodává.

V inscenaci Hovna ve stínech akátů se představí Barbora Kubátová, Tomáš Dianiška a Jakub Albrecht. Premiéra a zároveň derniéra představení je naplánována na zítřejší osmou hodinu večerní v Kině Varšava.

Štítky představení, trnovník akát, Varšava, divadlo, Kino Varšava, Kalba, Tomáš Dianiška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hovna v stínech akátů - inscenované čtení básní míří do Varšavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.