Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V létě vystoupí na Liberecku Vega i kapela Village People

Hvězdy popu, jazzu i taneční hudby vystoupí o letních prázdninách v Libereckém kraji. Na festivalu Benátská! v Liberci se poprvé v Česku představí americká popová kapela Village People proslavená hitem Y.M.C.A, vyplývá z informací od pořadatelů a z webů festivalů.

Benátská! bude zřejmě nejlépe obsazeným popovým festivalem v kraji, konat se bude poslední červencový víkend. Další zahraniční hvězdou na něm budou němečtí Helloween, z domácích interpretů se představí Chinaski, Stromboli s Bárou Basikovou, Miroslav Žbirka, David Koller, Aneta Langerová, Michal Hrůza nebo Václav Neckář. Loni na festival přišlo asi 15.000 diváků.

Velký zážitek slibuje i vystoupení americké písničkářky Suzanne Vega, její koncert se uskuteční v zámeckém parku na Sychrově už 8. července.

Pro příznivce jazzu bude v kraji největší událostí jedno zastavení festivalu Bohemia JazzFest, špičkoví umělci vystoupí na náměstí v Liberci 16. července. "Mezi hlavní hvězdy patří trumpetista Terrence Blanchard, kytarista Bill Frisell, držitelé ceny Grammy Yellowjackets a kytarista Al McKay. Na festivalu budou i evropští umělci, jako třeba saxofonista Hakon Kornstad z Norska či vídeňský kvartet Kompost3. A nebudou chybět ani čeští jazzmani," uvedl jazzový kytarista a zakladatel festivalu Rudy Linka.

Příznivci elektronické taneční hudby si jistě nenechají ujít 21. a 22. srpna festival Mácháč. Na písčité pláži Klůček u Máchova jezera se každoročně schází kolem 10.000 diváků, letos se jim předvede přes sto umělců. Hvězdou pátečního programu bude francouzský producent Madeon, který se v Česku představí poprvé. Přijede i francouzský držitel Grammy Cedric Gervais, veterán nizozemské taneční scény Sander van Doorn nebo producent Don Diablo.

Obdobnou návštěvu jako Mácháč míval v posledních letech festival Hrady CZ na nedalekém Bezdězu, který se konal ve stejném termínu. Letos se obě akce krýt nebudou, na hradu bude o týden později. Bezděz bude zároveň posledním zastavením 11. ročníku hudebně-kulturního festivalu, na němž zpívají tuzemské hvězdy. Mezi účinkujícími budou zpěvák Tomáš Klus, kapely Chinaski, Mandrage, No Name, Čechomor, Wanastowi Vjecy, Monkey Business nebo zpěvačka Anna K. Bezděz bude letos hostit ještě jeden festival, 11. července chystá premiérový ročník Blue grass a country minifestival.

V kraji se bude konat nějaký festival prakticky každý prázdninový víkend, mezi tradiční akce patří Sedmihorské kulturní léto, Keltská noc v Harrachově, multižánrový festival v Dolánkách u Turnova nebo Trosecký širák s trampskými písněmi na nádvoří hradu Trosky v Českém ráji.

Napsala ČTK

Štítky festival, hudební skupina, Village People, Liberecký kraj, Suzanne Vega, Česko, Liberec, Chinaski, Miroslav Žbirka, Aneta Langerová, Bára Basiková, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě vystoupí na Liberecku Vega i kapela Village People  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.