Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Nechce se inspirovat nějakou z plánovaných akcí

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Nechte se inspirovat nějakou z akcí. Připraveny jsou zajímavé besedy, kulturní a autorské večery nebo pohádky pro ty nejmenší v knihkupectví Fryč.

11.května od 19:00 - (Divadlo Jablonec) Slezské divadlo Opava, Janáčkova opera Její pastorkyňa v režii Jany Pletichové Andělové je zahájením festivalu hudby a divadla - Jablonec - město plné tónů.

17.května od 19:00 - (Divadlo Jablonec) Detektivní komedie v režii Petra Hrušky - Ani za milion v podání herců Divadla v Rytířské Praha. Dvě zcela odlišné bytosti, jejichž protagonisty jsou Jiří Langmajer a Adéla Gondíková.

18.května od 19:00 - (Divadlo Jablonec) popový koncert Petry Janů.

26.května od 19:00 - (Divadlo Jablonec) DPS Vrabčáci, pod vedením Mgr. Pavla Žura. Jedná se o koncert za finanční podpory statutárního města Jablonce nad Nisou a zároveň je akce součástí Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby.

11.května od 19:00 - (Divadlo Jablonec) klasická pohádka Boženy Němcové S čerty nejsou žerty - připravil divadelní soubor Vojan Desná.

Květnové kulturní a vzdělávací akce a akce pro děti v Knihkupectví Fryč 

KULTURNÍ A AUTORSKÉ VEČERY

úterý 3. května od 17:30 Science Café: Úloha zoologických zahrad v dnešní společnosti. Přednáší a debatuje ředitel liberecké ZOO MVDr. David Nejedlo.

úterý 10. května od 18.00 Prales na Ještědu: Mají pralesy své místo v dnešní Střední Evropě? Může být bažina oázou života? A k čemu může být prales nebo mokřad užitečný člověku? Přijďte se inspirovat, jak oživit různé kouty přírody. Přijďte na představení projektů Nový prales na Ještědu a Mokřady Jablonné. www.cmelak.cz

čtvrtek 12. května od 18.00 Žitava – perla „za kopcem“: Povídání o městě našich sousedů a o vyhlídce Karla IV. Tipy na letní výlety a toulky, společné liberecko-žitavské radosti a starosti. Hosté večera: Thomass Zenker, Michaela Janyska a Marek Řeháček.

pátek 13. května od 19.00 Open Mic Hudba: divadlo, literatura - kdejaké umění ve skvělém balení.

úterý 17. května od 19.00 Tři roky Rekonstrukce státu: Novinky z projektu devíti zákonů proti korupci a klientelismu. Debata s Pavlem Felgrem (Změna pro Liberec), ambasadorem Rek. státu pro Liberecký kraj a IT specialistou, Janem Komárkem (ANO), poslancem parlamentu ČR a dalšími hosty.

čtvrtek 19. května od 18.00 Cesta za nemocí a zdravím naší doby: Setkání nad životem a dílem Tiziana Terzaniho a knihou Ještě jedna jízda na kolotoči.

pondělí 23. května od 18.00 Záchrana divoké přírody v Indonésii: Pralesní rezervace Green Life na Sumatře, problematika palmového oleje, možnosti záchrany, promítání filmu Planeta zvířat (45 min.). www.pralesdetem.cz

středa 25. května od 18.00 Daniel Hradecký: Básník, autor sbírek Muž v průlomu, V cirkuse Calvaria. Jeho sbírka 64 získala nominaci Magnesia Litera 2014. V rámci večerů současné poezie a prózy uvádí Luděk Lukůvka.

POHÁDKY A AKCE PRO DĚTI

neděle 8. května od 16.00 Pohádky z poličky, veselé dílničky Pohádka z poličky plné knih s hudebním doprovodem a velké jarní dílničky.

neděle 15. května od 16.00 ...a pak se to stalo. Veselá pohádka o princezně a králi, který něco řekne a ono se to vyplní. Nastoupit musí Honza a Kašpárek a dát zase všechno do pořádku. Hrají Čmukaři, Turnov.

neděle 22. května od 16.00 Pohádky z poličky, veselé dílničky Pohádka z poličky plné knih s hudebním doprovodem a velké jarní dílničky.

Autoři

Štítky divadlo, Jablonec nad Nisou, pohádka, police, kniha, Petr Hruška, kultura, Jan Komárek, Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Slezské divadlo Opava, Pavel Žur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Nechce se inspirovat nějakou z plánovaných akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.