Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavný Svět podle Prota uvidí diváci v neděli v divadle F.X. Šaldy

Viděli jste film Svět podle Prota? Kevin Spacey jako záhadný pacient psychiatrické léčebny zcela naruší zaběhnuté pořádky. Předlohou filmu je knižní bestseller K-PAX, Svět podle Prota Gena Brewera. Ten dostal podobu i divadelní. V neděli ji v libereckém divadle F.X. Šaldy uvede brněnská divadelní společnost StageArtCZ.

Inscenace K-PAX zavede diváky do prostředí moderní psychiatrické léčebny, kam je přijat záhadný pacient jménem Prot, který o sobě tvrdí, že je mimozemšťan z planety K-PAX vzdálené od Země několik tisíc světelných let. Jeho pobyt obrátí naruby životy všech spolupacientů i zdravotního personálu, včetně ošetřujícího lékaře, jenž se snaží odhalit pravou totožnost tajemného cizince. Hra laskavým humorem pojmenovává neduhy naší společnosti a nabízí nevšední pohled do hlubin lidské psychiky.

V hlavních rolích inscenace uvidíte Petra Hlaberstadta, Radima Fialu a Markétu Plánkovou. „Podle ohlasů, které se k nám dostávají po představení nebo i prostřednictvím sociálních sítí, diváky baví, že je hra nutí přemýšlet nejen o stavu světa, ale i o sobě samých. Největší satisfakcí je pro nás však nejen potlesk diváků, ale i reakce samotného Gena Brewera, autora knižní předlohy, který nám po zhlédnutí záznamu představení zaslal působivý děkovný mail,“ srhnuje úspěch představení Radim Fiala ztvárňující ve hře postavu psychiatra.

Představení K-PAX, Svět podle Prota začíná v neděli v 19 hodin.

Autoři | Foto Jan Vašulín

Štítky představení, Kevin Spacey, divadlo, Země, Markéta Častvaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavný Svět podle Prota uvidí diváci v neděli v divadle F.X. Šaldy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.