Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celostátní přehlídka školních pěveckých sborů s dvojnásobnou účastí Libereckého kraje

Na celostátní přehlídce dětských školních pěveckých sborů v Uničově budou o nadcházejícím víkendu reprezentovat Liberecký kraj dva dětské pěvecké sbory a to Lesněnky ze ZŠ Lesní z Liberce pod vedením Evy Kubátové a Vrabčata ze ZŠ Mozartova z Jablonce nad Nisou pod vedením Pavla Žura, ředitele Městského divadla Jablonec nad Nisou.

Oba sbory se probojovaly mezi 15 nejlepších dětských pěveckých sborů v České republice a předvedou svůj repertoár, kterým zaujaly porotu na krajském kole celostátní přehlídky. Děti tak prožijí tři dny na Moravě, kde proběhne svátek dětského pěveckého zpěvu a zároveň získají zkušenosti a porovnání s ostatními zpěváky z celé republiky.

Oba sbory bude doprovázet zkušený klavírista, varhaník, pedagog,  známý hráč kapely Sto zvířat Petr Hostinský, který úzce spolupracuje s dětským sborem Vrabčáci od roku 2000 a přijal tentokrát i hostování u dětského sboru Lesněnky.

Na festivalu se každý sbor bude prezentovat skladbou zazpívanou „a capella,“ kterou prokáže svou vyzrálost a pěvecké dovednosti a získá ocenění, jakým způsobem a čím oslovil porotu.

Štítky pěvecký sbor, Liberecký kraj, Pavel Žur, Městské divadlo, Liberec, Jablonec nad Nisou, Uničov, Česko, Sto zvířat, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celostátní přehlídka školních pěveckých sborů s dvojnásobnou účastí Libereckého kraje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.