Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Život na kolečkách nemusí znamenat „pohromu“. Podpořte film Liberečana Martina Gažara

Film o tom jaký život s handicapem je a jak se dá žít naplno. Řeč je o snímku Život na kolečkách Liberečana Martina Gažara, jehož natáčení právě probíhá. Tvorbu filmu, který vám umožní poznat všední i nevšední dny života s handicapem, můžete už teď podpořit na portále HitHit.cz příspěvkem.

„Naším cílem je získat dostatečné množství finančních prostředků na střih, finální úpravu zvuku, kompletní úpravu filmu a jeho distribuci mezi co nejširší veřejnost,“ říká Martin Gažar.

Film navazuje na  dokument Život na kolečkách, který vznikl v roce 2010. Jeho autor poznal hendikepovaného Jakuba už na základní škole, teprve na střední škole si, ale začal uvědomovat, že život jeho kamaráda je přeci jen něčím jiný, výjimečný a to právě inspirovalo autora k natočení dokumentárního filmu.

Ráno běžného člověka? Budíček, sprcha, snídaně a hurá vstříc novému dni. Pro mnohé realita, samozřejmost. Pro některé každodenní boj, na který mnohdy ani sami nestačí. Důvěra je alfou a omegou v životě handicapovaných lidí a to nejen důvěra v sebe sama, ale hlavně v ty druhé, na jejichž pomoc jsou často plně odkázáni. Film vám nabídne příběh jednoho z těch, kteří svůj každodenní boj o světlé místo tady na zemi nevzdali.

Jakub se narodil před šestadvaceti lety s těžkým postižením kloubů. Snímek divákovi ukáže nejen to, jak vypadá jeho všední den, nebudou chybět ani emotivní chvilky, při kterých se budou řešit například vztahy. S kamerou za zády Jakub navštíví svoji matku, mluvit se bude také o jeho vztahu k přítelkyni a přátelům. Ve filmu se budou plnit také některá Jakubova přání. Poprvé v životě se proletěl letadlem nebo jak ho kamarádi vynesli na Ještěd. Jakub také prozradí své plány do budoucna.

Film je určen všem, kteří chtějí nahlédnout do života handicapovaného člověka. A kdo by natočení snímku chtěl podpořit příspěvkem, může nahlédnout na portál HitHit.cz, kde by Martin Gažar rád získal během měsíce 100 tisíc korun na tvorbu. Každá koruna se počítá.

Foto Facebook/ Život na kolečkách

Štítky film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život na kolečkách nemusí znamenat „pohromu“. Podpořte film Liberečana Martina Gažara  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.