Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přípravy na festival Benátská! vrcholí. Návštěvnost by mohla být letos vyšší než loni

Další ročník festivalu Benátská! klepe na dveře. Ve veseckém areálu vrcholí přípravy, festivalové brány se návštěvníkům otevřou ve čtvrtek, kdy třídenní festival Benátská! startuje. Od víkendu se staví ploty, stany i pódia. Vše by mělo být podle ředitele festivalu Pavla Mikeze hotovo ve středu.

Loni vystoupení na festivalu sledovalo asi 17 tisíc diváků, letos by mohla být návštěva ještě vyšší. "Předprodej je o deset až 15 procent lepší než loni. Dobře vypadá i předpověď počasí," řekl Mikez.

Program bude stejně jako loni stát zejména na českých a slovenských interpretech. Hlavními zahraničními hvězdami budou britský zpěvák Tom Jones a heavymetalový kytarista Michael Schenker.

SOUTĚŽ: Vezmi kamaráda a pojď zadarmo na Benátskou! 

Hlavní pódium bude letos větší než loni a počet velkoplošných obrazovek na něm stoupne ze dvou na tři. Obrazovka bude premiérově i na druhé scéně. "Je to pro větší komfort návštěvníků. Uvidí lépe detaily," uvedl Mikez.

Obdobně jako loni i letos bude doprovodný program propojený s regionem. Hokejisté libereckých Bílých Tygrů přivezou trofej pro vítěze extraligy, přijdou i liberečtí fotbalisté a vystoupení chystají obě liberecká divadla - F. X. Šaldy a Naivní. "Díky zdejším science centrům iQLandia a iQpark se pak lidé mohou účastnit také zajímavých pokusů na dvou místech areálu - v dospělé i dětské části," uvedl Mikez. Výtvarné dílny pro festival chystá také Oblastní galerie Liberec.

Mezi novinky patří 200 metrů dlouhá skluzavka, bazén se solárními sprchami nebo půjčovna sedaček pro dva. Vylepšení se dočká také oplocené stanové městečko, které bude přístupné od čtvrtečního odpoledne. Karavany a stany s parkujícím autem budou odděleny od běžných stanů. Větší bude i parkoviště.

K přepravě do Vesce lze využít také veřejnou dopravu. Speciální autobusová linka 41 bude v kyvadlovém provozu jezdit mezi zastávkou Rybníček, nádražím a areálem ve Vesci. Přeprava linkou bude zdarma.

Štítky festival, stan, Tom Jones, Michael Schenker, Oblastní galerie v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na festival Benátská! vrcholí. Návštěvnost by mohla být letos vyšší než loni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.