Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Festival Benátská! má za sebou první den, dnes vystoupí Tom Jones

Ve sportovním areálu v libereckém Vesci pokračuje 24. ročník hudebního festivalu Benátská!. Hlavní hvězdou dnešního programu bude britský zpěvák Tom Jones. Festival byl zahájen ve čtvrtek a skončí v ranních hodinách 31. července.

Tom Jones podle pořadatelů zazpívá své největší hity i skladby z posledních tří alb Praise & Blame, Spirit In The Room a Long Lost Suitcase. Jones koncertoval v Česku třikrát, naposledy před pěti lety v Brně. Před tím měl dva koncerty v Praze.

V dalším programu dnes z tuzemských interpretů vystoupí kapely Doctor P.P., Status Presents, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa nebo Vltava. Zapívají také Anna K a Ewa Farna, ze Slovenska dorazí Metalinda a Horkýže Slíže.

V rámci doprovodného programu se milovníci sportu budou moci setkat s fotbalisty libereckého Slovanu a hokejisty Bílých tygrů. Chybět nebude ani divadelní scéna.

Festival začal už včera. Na čtvrteční Gambrinus stage zazářila za hudebního doprovodu orchestru divadla Karlín, česká pěvecká elita v téměř kompletní sestavě. Střihavka, Bárta, Basiková a Korn předvedli špičkový výkon. Publikum se ve čtvrtek trochu rozsypalo po třech otevřených pódiích, účastníků tak bylo všude pomálu. To mělo ale i pozitivní stránky. Na pivo jste nemuseli čekat frontu a „Toiky“ byly nezvykle prázdné. To bylo příjemné především pro rodiny s dětmi, kterých bylo v areálu poměrně dost.

Na návštěvníky čeká celý festival oplocené stanové městečko. K přepravě do Vesce lze využít veřejnou dopravu. Speciální autobusová linka 41 bude v kyvadlovém provozu jezdit mezi zastávkou Rybníček, nádražím a areálem ve Vesci. Přeprava linkou bude zdarma. Rockový festival Benátská! loni navštívilo 17 tisíc lidí. Více informací se nachází na www.benatska.cz.

První den festivalu Benátská! 2016

Pátek, 29. července 2016, 10:35

První den festivalu Benátská! 2016
První den festivalu Benátská! 2016

Autoři | Foto Silvie Lintimerová

Štítky Tom Jones, Ewa Farna, Anna K, hudební festival, Doctor P.P., Mňága a Žďorp, Česko, Vypsaná fiXa, Praha, Brno, Slovensko, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Benátská! má za sebou první den, dnes vystoupí Tom Jones  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.