Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětřichov o víkendu oslaví několik výročí. Na programu je průvod obcí, koncert i ohňostroj

Rovnou několik výročí si v sobotu v rámci obecních slavností připomene Dětřichov. Tím nejvýznamnějším je, že je to právě 635 let od první písemné zmínky o obci. A slavit budou i hasiči, jejich sbor dobrovolníků byl založen před 140 lety.

Dětřichovské slavnosti 2016 začnou v deset hodin v místním kostele povodňovou mší. Právě začátkem srpna se v roce 2010 Dětřichovem prohnala ničivá povodeň. Tu si lidé připomenou i během hlavního programu od 13 hodin.

Krátce po poledni se pak vydá průvod od staré školky do areálu slavností, kde pak všechno začne. Připomínat se bude první zmínka o obci, založení SDH Dětřichov a také 40 let od ukončení provozu úzkorozchodné trati do Heřmanic. O hudební doprovod se postará kapela Fband.

Ukončení oficiální části proběhne mezi 16 a 17 hodinou, poté se na pódium dostane další hudební skupina, tentokrát Volupsije.

Příchozí se mohou těšit na ukázky hasičské techniky, prezentace státní i městské policie Liberec nebo Horské služby. Celá akce vyvrcholí ve 23 hodin ohňostrojem.

Autoři | Foto archiv obce Dětřichov

Štítky Dětřichov, slavnost, koncert, ohňostroj, první písemná zmínka, Heřmanice, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětřichov o víkendu oslaví několik výročí. Na programu je průvod obcí, koncert i ohňostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.