Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Rambling Wolves: Kdyby nám někdo řekl, že budeme hrát na Benátské!, asi bychom mu řekli, že je cáklej

Říká vám něco název Rambling Wolves? Dost možná ano. Tahle rocková kapela z Jablonce nad Nisou se před týdnem představila na festivalu Benátská!, na kterém si zahrála díky vítězství v Tulifestu. Jak si vystoupení na festivalu užili členové kapely a co plánují na nadcházející měsíce? To se dozvíte v rozhovoru, který připravila Liberecká Drbna.

Jak vznikl název Rambling Wolves?

Rambling Wolves, tj. "potulní vlci" vzniklo transformací původního Janina nápadu "Dead Dogs", kdy šla jednou večer s Matějem ze zkoušky a v šeru uviděla jakési pytle v trávě. A zcela vyděšena Matějovi oznámila, že jako první dojem si myslela, že tam leží nějací mrtví psi. Následně se projevila její občasná úchylka vše překládat a pronesla "dead dogs - to by byl dobrej název pro kapelu". Nadšená reakce Matěje vyústila v další úvahy o tom, že je to dobré, ale chtělo by to trošku upravit. Ze psů se následně stali vlci, kteří oživli a začli se toulat. Je to i lehce metafora na samotné členy kapely.

Kolik máte v tenhle moment písní na svém kontě?

13. Bylo by jich více, ale některé se nám přestali líbit a vyhodili jsme, něco jsme zase předělali a něco máme rozpracované, u jednoho songu jsme vymysleli i pomalou verzi. Je to spíše ve fázi vylaďování.

Nedávno jste se představili na Tulifestu, jak vznikla myšlenka se přihlásit?

Hledali jsme, kde všude bychom mohli hrát a pátrali po různých soutěžích a akcích, které se v okolí pořádají a náhodou jsme na internetu narazili právě na Tulifest. Neváhali jsme a přihlásili se.

Nakonec jste zvítězili, jak hodnotíte konkurenci v letošním ročníku?

Nejvíce nás zaujali Loop Station, jak originalitou, tak stylem své tvorby i projevem. Ale i ostatní předvedli slušný výkon.

Vítězství vám zajistilo účast na festivalu Benátská! Jaký to byl pocit vystoupit na tomto tradičním festivalu?

Kdyby nám někdo minulý rok v červnu řekl, že příští rok budeme hrát na Benátské!, asi bychom mu řekli, že je cáklej. Přistupovali jsme k tomu s velkým nadšením a hrálo se nám zde nejlépe ze všech vystoupení.

Jaká byla odezva hudebních fanoušků na Benátské?

Jelikož jsme vystupovali na stage u hlavního vchodu, měli jsme tak možnost oslovit spoustu lidí, což se nám, myslím, podařilo. Celkově nám ale návštěvnost oproti minulým ročníkům přišla nízká. Myslíme, že by lidi měli více podporovat kapely na festivalech a živé vystupování.

Co plánujete na nejbližší měsíce?

Hlavně co nejvíce hrát, budeme v rámci vítězství v Tulifestu opět nahrávat další studiový singl. I přesto, že si zakládáme na tom, že hrajeme pouze autorské věci, rozhodli jsme se, že bychom nacvičili i nějaké covery. Též bychom rádi natočili i nějaký ten videoklip.

Kde si vás můžou naši čtenáři poslechnout?

Na bandzonu, soundcloudu a youtubu. A na bandzonu je i odkaz na video z vystoupení na Skutečné Lize, kde je vidět, jak vypadáme v akci.

Foto Bandzone.cz

Štítky festival, hudební skupina, Drbna.cz, Jablonec nad Nisou, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rambling Wolves: Kdyby nám někdo řekl, že budeme hrát na Benátské!, asi bychom mu řekli, že je cáklej  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.