Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Festival národnostních menšin přilákal do Domu kultury na tisícovku tanečníků

Oslava radosti, den plný slunce a barev, temperamentních rytmů a tance. Takový byl pátý ročník Hudebního festivalu národnostních menšin, který se konal v sobotu 20. srpna v libereckém Domě kultury.

Akci, kterou připravila organizace Liberecké Fórum pod vedením předsedy Adolfa Marcela Grünzy, finančně podpořil i Liberecký kraj. Smyslem festivalu je od jeho počátku představit návštěvníkům romskou kulturu, a tak napomoci začleňování romského etnika do většinové společnosti. 

Hudební festival zahájila Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí. „Jedná se o největší akci tohoto typu v Libereckém kraji. Nejenže napomáhá snižovat hrozby sociálního vyloučení, ale k tomu mají romské děti díky festivalu příležitost navštívit jiné prostředí, než ve kterém vyrůstají. Zažijí současně, jaké to je, když jim za jejich taneční nebo pěvecký výkon zatleská celý sál. Tak získávají motivaci k tomu, aby se snažily vyrovnat svým vrstevníkům,“ zdůraznila Lenka Kadlecová.

V programu vystupovaly taneční, pěvecké a hudební soubory nejen z Libereckého kraje, ale i z ostatních krajů. V průběhu akce již tradičně mohly děti navštívit dětský koutek, kde malovaly obrázky. Za svá výtvarná díla obdržely upomínkové předměty, které jim věnoval Liberecký kraj.

Návštěvníci festivalu také zhlédli výstavu fotografií, věnovanou obětem Romského holocaustu.

Tisková zpráva

Štítky festival, Liberecký kraj, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival národnostních menšin přilákal do Domu kultury na tisícovku tanečníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.