Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Knihkupectví Fryč zve na další nedělní pohádku

Knihkupectví Fryč si připravilo na dnešek další nedělní pohádku. Tentokrát můžete se svými ratolestmi shlédnout Staré pohádky české aneb Co si kašpárek z Jiráska zapamatoval. Pohádku tentokrát hraje a loutky k životu probouzí Jan Bílek. Na děti i rodiče opět čeká příjemná atmosféra a prostor na hraní i kreslení. Vstupné je 40 korun. Představení začíná v 16:00.

Loutková inscenace v níž ožívá naše historie inspirovaná Aloisem Jiráskem. Začíná to Čechem, pak přes Kroka a jeho dcery směrem k Libuši. Však i kanec objeví se, co boj s Bivojem zakusí. Oře tu i Přemysl, oře, co se dá a vezme si Libuši. Ta je z toho nadšená, že vidiny vám krásné má - spatří zlatou Prahu, spoustu věží a Kašpárek sem už běží! Povypráví, zazpívá - ať z toho kdekdo něco má.

Loutkař Jan Bílek absolvoval katedru loutkářství na pražské DAMU. V letech 1977 - 1995 působil v hradeckém divadle Drak a to nejen jako člen souboru, ale také jako spolutvůrce řady významných inscenací. Jako autor i jako režisér spolupracoval s řadou českých loutkových divadel a společností.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pohádka, Alois Jirásek, Jan Bílek, představení, Krok, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihkupectví Fryč zve na další nedělní pohádku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.