Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Kde oslavit Halloween a kam vyrazit za kulturou?

Na další týden si pro vás Liberecká Drbna připravila desítku tipů, kam vyrazit. Na své si přijdou milovníci hudby, kvízů, ale také ti, kteří slaví Halloween. Koukněte na to, co vás v nejbližších dnech čeká.

Středa 26. 10.

Wolf Mail koncert – Bedna klub, Liberec

Wolf Mail opět navštíví náš Bedna Klub, aby zde předvedl své vášnivě nakažlivé blues, které je oblíbené nejen v Americe, ale také v Japonsku, Rusku a na Středním východě.  Wolf Mail, původem kanadská bluesrocková kapela, dnes působící v Austrálii, která je doplněna o prvky jazzu, soulu a coutry.

Kafe kvíz – Kino Káva Varšava, Liberec

Máte rádi hospodské kvízy? Tak to se vám zaručeně bude líbit i Kafe kvíz.  Sestavte všestranný tým, zahřejte mozkové závity a ukažte, co ve vás je. Půjde o vyváženou porci adrenalinu a zábavy. A pozor -  není to kvíz o kávě, jen je v Kino Kávě.

Čtvrtek 27. 10.

Melanie Dekker koncert – Klub Na Rampě, Jablonec n. Nisou

Přijďte na koncert kanadské sympatické pop-country-folkové zpěvačky, která vás překvapí hlasem jako čokoláda.  Její smysl pro humor, autenticita, hlasová jistota a sympatické vystupování jsou atributy, kterými se vyznačují její koncerty a mimojiné je to velká sympaťačka.

Otevíračka KultiVARU – KultiVAR, Liberec

Buďte u toho, když se bude otevírat Kultivar, sdílený prostor pro řemesla, design, kulturu a taky kancelářský coworking v Liberci. Dohromady se dala neziskovka cool-NISA- tour z.s., která KultiVAR provozuje a otevírá prostory pro veřejnost. Má ambici vytáhnout lidi z obýváků a jde do toho naplno. Tak se vytáhnout nechejte a přijďte. Program bude upřesněn, ale těšit se můžete na živou hudbu a spoustu dobrot k jídlu a pití.

Pátek 28. 10.

Den otevřených dveří na liberecké radnici

Přijďte oslavit Den vzniku samostatného československého státu na libereckou radnici. Tradičně je pro vás připraven výstup na věž s průvodcem. V letošním roce se můžete těšit na novinku v podobě dvou komentovaných prohlídek města s tématem "Zapomenutá sochařská díla v Liberci". Prohlídky se uskuteční ve dvou časech v 11 a ve 13 hodin. Vstupné je zdarma, kapacita skupiny je ale omezena a je třeba si svá místa včas zarezervovat.

Sobota 29. 10.

41. ročník Janovských 11 a 19 km – Janov nad Nisou

Tato sportovně společenská akce je pořádána bez přestávky od roku 1976. Jedná se především o jednu z nejpočetnějších akcí tohoto druhu v celostátním měřítku. Zajímavý turistický pochod podzimní přírodou, okořeněný současně běžeckým závodem začíná v poslední době vyhledávat stále více účastníků nejen z jablonecka a liberecka. Tradicí jsou desítky startujících ze zahraničí. Znáte nějakou podobnou akci v našem kraji s takovouto historií? A když nebudete závodit, přijďte alespoň zafandit.

Koncert ANNIE – Vokno, Liberec

Legendární hospody Vokno se ujali mladí architekti ze studia Mjölk, kteří jsou známí i pořádáním kulturních akcí a koncertů. A další taková akce vás čeká již v sobotu. ANNIE je nadaná muzikantka, autorka, která si píše vlastní texty, vlastní hudbu. Srdce každého milovníka piána, ukulele a zpěvu zaplesá. 

Neděle 30. 10.

Halloween v maskách – Vratislavice101010, Vratislavice n Nisou

Nejen pro děti je připraven den v maskách. Vemte s sebou dýně, nožík, dobrou náladu a halloweenské kostýmy a masky. Čeká vás diskotéka a vyhlášení nejstrašidelnější masky, vyřezávání dýní a hallowenské soutěže s cenami pro každého.

Pátek – Neděle 28. 10. – 30. 10.

Rytířský turnaj na koních – Jízdárna Pavlovice, Liberec

O víkendu se v Pavlovicích můžete potkat s princeznou Adrianou a rytíři, kteří budou bojovat o čest na koních v podání středověkého divadla Traken.  V humorně laděném představení uvidíte  napínavavá klání urozených rytířů, jezdeckou dovednost, dřevcové souboje, souboje muže proti muži, spousty kaskaderských kousků a nezvyklou podívanou.

Čtvrtek 3. 11.

Slavnost světel – Park Guttenbergova

Netradiční akce na které se může podílet každý z vás. Hledá se tvůrce světelných soch, ohňostrojů, rituálu hojnosti a další. Máte chuť se jakkoli zapojit? Například hudebním programem, občerstvením, nápady na společné tvoření a oslavování světla? Dejte vědět ANNALOKu  a přijďte slavit a rozsvítit Liberec.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Halloween, Liberec, maska, koncert, Wolf Mail, Drbna.cz, kultura, Rusko, Japonsko, Austrálie, Amerika, Střední východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Kde oslavit Halloween a kam vyrazit za kulturou?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.