Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Před radnicí se v neděli rozsvítí vánoční strom

Olympic, Paulie Garand nebo třeba rozsvícení vánočního stromečku před libereckou radnicí. To je jen krátký výpis toho, co můžete v nadcházejících dnech navštívit v Libereckém kraji. Program kulturních a společenských akcí na další dny si pro vás opět připravila Liberecká Drbna.

Čtvrtek 24.11.

Kreativní snídaně – KultiVAR, Liberec

Další z kreativních snídaní proběhne v inspirativním prostoru KultiVAR. Přijďte si poslechout zajímavé příběhy grafiků, architektů a nožíře. Máte se na co těšit. Jako hosté se představí grafik Ondřej Horáček, grafik Pavel Stianko, architekti Andrea Tůmová a Jakub Adamec, nožíř Milan Pokorný a dalším hostem je výborná káva NORDBEANS, která Vás na-kopne nejen u Kreativní snídaně.

Vernisáž výstavy "Já, ozdoba!" s pohádkou pro děti - Muzeum skla a bižuterie, Jablonec n. Nisou

Ve čtvrtek zahájí muzeum interaktivní výstavy skleněných vánočních ozdob pro malé i velké. Skřítek Zdobílek vám ukáže, jak se ze skleněné trubičky postupně proměníte v zářivou vánoční ozdobu. Co ještě na výstavě JÁ, OZDOBA! uvidíte? Stromky plné skleněných vánočních ozdob od současných výrobců, originální kousky od sklářských výtvarníků a také historické vánoční ozdoby ze sbírek muzea. V rámci vernisáže je pro děti připravena loutková pohádka Vánoční příběh v podání Divadla KAKÁ.

M. K. Show – Kulturní centrum 101010, Vratislavice n. Nisou

Již 30. díl TALK SHOW plné těch nejzajímavějších historek. Tentokrát s vítězem sedmé řady pořadu StarDance, Markem Zelinkou, kterého fanoušci této TV mají určitě velmi oblíbeného. A dále zpěvák Ezy Hýbl, který momentálně začal se svým novým projektem Hello, kde s ním působí také Franta Soukup a hned první singl " S tebou" slaví úspěchy. Jako každý díl, tak i tento bude charitativní výtěžek, který bude putovat na rehabilitační a ozdravné pobyty handicapovaných, lehce mentálně postižených dětí a dětí po onkologické léčbě.

OLYMPIC PERMANENTNÍ TOUR 2016 – Městské divadlo, Jablonec n. Nisou

Jedinečný koncert nestárnoucí rockové legendy české hudební scény skupiny Olympic ve složení – Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta, Martin Vajgl tentokrát také za doprovodu ekluzivních hostů. Představí se i Vladimír Borysh Secký - saxofon, Mário Illes - houslista a Ondřej Pátek - kytarista. Nebude to úplně tradiční unplugged, občas to bude i plugged, ale bude to koncert plný překvapení, nových aranžmá i překvapivých písní.

Pacifik – Experimentální studio, Liberec

Countryová, trampská a folková hudební skupina Pacifik vznikla roku 1971 a slaví 45 let působení. Skupinu založilo několik hudebníků z bývalých hudebních skupin Drnkači a Mantrap. Od té doby Pacifik patří ke stálicím naší folkové a country scény, na které úspěšně působí dodnes. Jeden z otců zakladatelů kapelník Tony Linhart patří bezesporu mezi nejvýraznější české autory a osobnosti tohoto žánru.

Pátek 25. 11.

Paulie Garand – Golf bar, Liberec

Pod Ještěd po dlouhé době opět míří liberecký rodák Paulie Garand a slibuje mejdan, na kterém nebude chybět ani Kenny Rough, Roseck a Mc Gey se svojí novou deskou Rap-life. Proslýchá se, že to bude top akce podzimu, proto neváhejte a kupte posledních pár lístků a přijďte se osobně přesvědčit.

Blues Kings – Bedna Klub, Liberec

Klub Bedna zahajuje pravidelná měsíční koncertní setkání bluesových kapel, nadšenců, posluchačů, pivníků i víníků. Představí se Vám kapely Let´s Blues, Tommy G Band a Rambling Wolves.

Kingdom Paradise – Kino Varšava, Liberec

Hudební a divadelní show o příbězích hledání šťastného života. Produkce česko-německo-polského projektu Lanterna futuri se pokusí znovu objevit "rajské království" podle Ch.G. Priebera a představí příběhy o odchodech, příjezdech, setrvání na místě, zkrátka příběhy hledání šťastného života tady a teď.

Sobota 26. 11.

Svatokateřinské trhy – Vysoké nad Jizerou

Adventně a vánočně se můžete naladit v památném městě, které je jedno z nejvýše položených v České republice.  Tradiční trh spojený s prodejem vánočního zboží a rozsvícením vánočního stromu je ideální program na sobotu.

Movember horečka – Klub Na Rampě, Jablonec n. Nisou

Movember párty je vyvrcholením měsíce “movembráků”, mužů, a nejen jich, kteří si během listopadu nechali narůst pod nosem chloubu v podobě co NEJ (Dosaďte sami, co uznáte za vhodné. Nejdelšího, nejhustšího, nejtlustšího? Každý podle svého gusta) kníru.

Neděle 27. 11.

Nedělní pohádka – Knihkupectví a antikvariát Fryč, Liberec

Uvidíte co jste ještě neviděli, uslyšíte, co jste neslyšeli. Liberecké Divadlo na kliku dorazí do knihkupectví s Cirkusovou pohádkou. Putovní malý cirkus předvádí mnoho zajímavých a vtipných kousků na své cestě za ohlasem a slávou. Loutkové představení, které si(e) hraje s cirkusem na kolečkách. Poté Vás opět čeká prostor pro hraní a kreslení.

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu – Náměstí Dr. E. Beneše, Liberec

Před slavnostním rozsvěcením vánočního stromu a zapálením první adventní svíce si můžete poslechnout dechový orchestr Škoda Auto Mladá Boleslav, Pěvecký sbor Ještěd a Aries. Uvidíme a necháme se překvapit, jak bude adventní chlouba vypadat letos.

Pondělí 28. 11.

Postindustrial – Kino Varšava, Liberec

Beseda s Ivanem Rousem, autorem stejnojmenné knihy, o průmyslovém dědictví Liberecka, Jablonecka, Frýdlantska, Hrádecka a Jizerských hor.

Americký severozápad – Lidové sady, Liberec

Martin Loew promítne velký okruh státem Washington: z velkoměsta Seattle přes deštné pralesy národního parku Olympic ke štítům severního Kaskádového pohoří. Od velkolepých kaňonů řek ve vnitrozemí k zasněženým sopkám St. Helens, Rainier i Baker. A jako bonus  „Jak se cestuje s dvouletým klukem?“

Středa 30. 11.

Jakub Kohák & Matěj Ruppert – Lidové sady, Liberec,

Hvězdy, jak je neznáte Jakub Kohák & Matěj Ruppert – dvě postavy českého showbusinessu, které zná snad každý. Historky z natáčení, ze života a hlavně odpovědi na otázky moderátora Václava Kosíka. Matěj, jak všichni víme, je muzikant a zpěvák, tudíž nepřijdeme ani o živé vystoupení.

Ondřej Havelka a Melody Makers – Divadlo F. X. Šaldy, Liberec

Jak sami hlásají „Nás to tady furt baví“ a nás to baví taky. V tomto novém programu zazní mnohé hity, jež si za léta publikum oblíbilo a orchestr Melody Makers letos slaví 20 let. Přijďte se pobavit a slavit s orchestrem.

Comores-souostroví na konci světa – Kino Varšava, Liberec

Přednáškou Petra Hubáčka s promítáním fotek ze souostroví Komory v Mosambickém průlivu si můžete mimojiné zavzpomínat na teplé letní počasí a zahřát se na duši.

Autoři | Foto Kubo Križo

Štítky Liberec, vánoční stromek, Paulie Garand, snídaně, hudební skupina, muzeum, divadlo, radnice, pohádka, Liberecký kraj, vánoční ozdoby, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Před radnicí se v neděli rozsvítí vánoční strom  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.