Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Liďáků míří Jelen, na Harcově proběhne další Ball Up

Kam za kulturou nebo za zábavou? Už ve čtvrtek zavítá do Lidových sadů kapela Jelen, v pátek vystoupí Na Rampě trio Pavel Callta, Martin Harich a Jakub Děkan a v sobotu můžete vyrazit na Winter Ball Up na harcovských kolejích. Opět je z čeho vybírat.

Čtvrtek 1. 12.

Jelen – Lidové sady, Liberec

Už první prosincový den vystoupí v Liberci kapela Jelen, která pod Ještěd míří se svou Vlčí srdce tour. V Lidových sadech vystoupí společně s několika hosty. Těmi budou Kateřina Marie Tichá, David Stypka & Bandjeez a Vu Thao Chi.  A jak říká sám Jindra „Liberec má neopakovatelné charisma a my se vždycky moc těšíme zpátky, na atmosféru z jarního Bunkru často vzpomínáme! Navíc klip ke Klidná jako voda vznikal kousek od vás, v Lužických horách s výhledem na Ještěd, takže o to větší srdcovka to pro nás je! „

Pátek 2. 12.

Pavel Callta + Martin Harich + Jakub Děkan – Klub Na Rampě, Jablonec n. Nisou

Tito tři mladí interpreti se v Jablonci představí v rámci Redhead tour 2016, na kterém spojili své síly. Každý z těchto úspěšných zpěváku se představí se svou kapelou a čeká vás rozhodně nezapomenutelná tříhodinová show.

Swingový večer – Městské divadlo, Železný Brod

Tradiční swingová akce, na které bude hostovat Jan Kříž. Mimojiné vystoupí swingová prťata ZUŠ Železný Brod, Big Band Železný Brod a Big O band Marka Ottla.

Pecha Kucha Night Liberec – Severočeské muzeum, Liberec

Pecha Kucha Night představuje dnes již zaběhlý formát společenských večerů, kde se setkávají kreativní lidé, aby načerpali inspiraci a především inspirovali ostatní. Jedná se o formát pocházející z Tokia, představující netradiční cyklus přednášek z oblasti designu, výtvarného umění či architektury. Název vznikl spojením anglického a japonského výrazu pro "tlachání". Pecha Kucha Night lze volně přeložit jako "noc povídání" a heslo Pecha Kucha zní drinking and thinking. Vše se odehrává v rekordně krátkém čase a na jednom místě. Díky formátu 20×20 (každý vystupující má k dispozici 20 obrázků a na každý 20 sekund) se večery nesou ve svižném a zábavném duchu a nikdy nepostrádají příjemnou společenskou atmosféru.

2. 12. – 4. 12.

Design Days Reichenberg 2016 – Oblastní galerie, Liberec

Přelet nad designovým hnízdem po roce opět v Lázních. V předvánočním čase na Vás čeká třetí ročník DDR, kde se Vám představí převážně regionální designéři. Na prodejní akci si můžete prohlédnout a zakoupit porcelán, hračky, oblečení a módní doplňky, šperky, knihy, longboardy, hodinky, kola, nože a další a další designové výrobky, které v běžném obchodě nenajdete.

2. 12 – 7. 12.

Vánoční trhy – Vlastivědné muzeum a galerie, Česká Lípa

Tradiční vánoční trhy nebudou chybět ani letos a to již po sedmadvacáté. Návštěvníkům nabídnou mnoho řemeslných výrobků, bohaté občerstvení, hudební i pohádková vystoupení. Letošní vánoční trhy obohatí i mnoho dílniček pro děti, ať už výroba magnetků, svíček nebo plstěných dárků. Zpracování vlny můžete pozorovat přímo při práci na kolovrátku.

Sobota 3. 12.

Jazzový večer – Zámek Sychrov

Letos se již podruhé zámecká galerie promění v jazzovou dílnu - opět v podání liberecké kapely Jiří Mašík Quartet. Samotný jazzový počin se rozezní v 19:15, předcházet mu bude večerní prohlídka vánočně laděných zámeckých interiérů.

JINAK má otevřeno – JINAK, Liberec

O víkendu otevírá další trochu jiný počin – JINAK. Stavte se v sobotu či v neděli podívat, co vše je jinak. Majitelé lákají na kremroli nebo sklenku vína, můžete však nakoupit dárky, podívat se či jen pozdravit.

Winter Ball Up – Harcov Koleje TUL, Liberec

Druhý ročník Winter Ball Up Liberec klepe na dveře. Tradičně se turnaj odehraje v hale na vysokoškolských kolejích v Harcově. Celou akci bude moderovat Jakub Děkan a Martin Kraus. Letošní výtěžek poputuje na projekt "Plňmě přání", který poskytuje pocit štěstí a radosti, v podobě reálného zážitku těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

Irský bál – Lidové sady, Liberec

Okouzlující taneční „show“ v irském stylu, vystoupení skupin tanců a stepu a možnost vyzkoušení si jednoduchých tanců – to vše vás čeká a k tomu navíc zahraje kapela Alastair a vystoupí Divokej Ir, Irské sestry, Keltský tigr a jako host skupina Wings.

Neděle 4. 12.

Mikulášská besídka – Kulturní centrum 101010, Vratislavice n. Nisou

Mikuláš se svojí družinou letos opět dorazí do Vratislavic a přinese dětem bohatou nadílku, kterou najdou v Mikulášském balíčku. Pro děti bude připravený program ve světě písniček, her, omalovánek, sladkostí a další zábavy, pro dospělé stručné kartičky, kde budou moci nechat Mikulášovi a čertovi vzkaz.

Úterý 6. 12.

Promítání filmového klubu FP TUL – Budova G TUL, Liberec

Páté a zároveň poslední filmové představení tohoto roku přináší horkou novinku. Film, který ještě neopustila kinosály běžných kin – Toni Erdmann. Jako vždy – úterý, aula budovy G.

Bohumil Doležal, Pavel Šafr - ohrožená demokracie – U Fryče, Liberec

Debata o ohrožené demokracii, o současné společenské a politické situaci s Bohumilem Doležalem a Pavlem Šafrem. Večerem bude provázet David Hamr

Středa 7. 12.

IMPRA Nebuďme ovce – Had Klub, Liberec

Nebuďme ovce, nová tour projektu IMPRA ve vybraných 9 městech ČR zamíří i do Liberce. Buďte svědkem vzniku neopakovatelných příběhů, situací, písní a mnoho dalšího ve spojení s improvizovaným multi-instrumentálním doprovodem. Vše vznikající z prvotních impulzů, přímo na jevišti. Zažijte dosud nepoznané.

Petr Bende & band – Městské divadlo, Jablonec n. Nisou

Na vánočně laděném koncertu zazní jak písně známé, tak i zcela nové z jeho nového alba Restart. Zazpívá si s DPS Vrabčáci. Petr Bende je muzikant, skladatel, textař, multiinstrumentalista, zkrátka člověk, který propadl hudbě, podřídil jí vše a začal bojovat o své místo na slunci.

The Primitives Group – Bedna Klub, Liberec

Ač to zní možná neuvěřitelně, kapela The Primitives Group se dala po padesáti letech dohromady a vy můžete být svědky jejich živého koncertu. The Primitives Group byla česká psychedelic rocková skupina, která vznikla v roce 1965 pod názvem Primitivové. Hráli, mimo jiné, písně od skupin The Doors, The Fugs, The Pretty Things, The Jimi Hendrix Experience, The Animals, atd.

Autoři | Foto Facebook

Štítky Liberec, hudební skupina, Jakub Děkan, Pavel Callta, Martin Harich, vánoční trhy, The Primitives Group, kultura, Kateřina Marie Tichá, galerie, David Stypka, Bohumil Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Liďáků míří Jelen, na Harcově proběhne další Ball Up  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.