Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sněhová královna uvede stříbrný advent v Liberci

Třetí adventní víkend v Liberci otevře severský příběh Sněhová královna. Muzikálové vystoupení začne na pódiu před kašnou v pátek v 16.30 hodin.

Zhudebněnou pohádku Hanse Christiana Andersena předvedou představitelé hlavních rolí, a to Michaela Sejnohová ztvárňující Gerdu a David Gránský, který hraje Kaye.  Během třičtvrtěhodinového vystoupení zazní hlavní hity muzikálu, po nich bude následovat autogramiáda zpěváků. Účast Gránského jsme domlouvali od léta, díky televizi od té doby jeho popularita značně vzrostla,“ poznamenal za pořadatele Michal Buzek ze společnosti Elset.

Na třetí adventní víkend se nám podařilo sestavit mimořádně pestrý program. Nabídneme folklór, ale i vánoční klasiku,“ vypočítává náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr a dodává: „Celkově mám z letošních adventních trhů, doprovodného programu a nového slavnostního osvětlení centra města velmi dobrý pocit. Podařilo se nám i díky pořadatelům z Elsetu významně pozvednout úroveň adventu a budeme v tom pokračovat i v dalších letech.“

Libereckému folklórnímu souboru Jizera bude patřit jeviště v sobotu 10. prosince od 10.30 hodin. Sobotní dopoledne budou provázet výtvarné dílny pro děti.  Ve vyhřáté pasáži obchodního centra Plaza můžou děti od 10 do 12 hodin vyrábět svícny, drobné ozdoby, andělíčky nebo modelovat z keramické hmoty.

Slavnostní sobotu uzavře koncert Musica Bohemica Viva. Pražský komorní soubor Musica Bohemica s více než 40letou historií vede Jaroslav Křeček.  Vánoční atmosféru hudebníci dokreslí historickými, lidovými i vlastními skladbami.

Zapálení třetí svíce na adventním věnci se ujme náměstek Jan Korytář v neděli od 13.30 hodin při koncertu Českých barokních Vánoc v podání souboru historické hudby Fragim 16.

Další novinkou letošních Libereckých vánočních trhů je účast trhovců z německého příhraničí. „Ti budou právě tento víkend na náměstí grilovat tradiční bratwursty a nabízet typické německé štoly, například s mákem nebo marcipánem. Pokračujeme tak v symbolickém propojování kulturně blízkých míst a v upevňování dobrých sousedských vztahů,“ popisuje náměstek Ivan Langr.

Jsem zvědavá, co bude Liberečanům chutnat nejvíce. Vůbec neumíme jejich chutě odhadnout a přitom bydlíme jen kousek od hranic. Proto nás láká to vyzkoušet,“ popisuje majitelka pekárny Otto z lužické obce Oderwitz.

Ani v pondělí 12. prosince doprovodný program třítýdenních trhů neskončí. „Během odpoledne s Radiem Contact Liberec přivítá vánoční venkovní scéna zpěváka, textaře a hudebního skladatele David Deyla. Po vystoupení dostanou fanynky šanci získat i jeho podpis,“ zve Michal Buzek z Elsetu.

Tisková zpráva | Foto kdykde.cz

Štítky Liberec, Sněhová královna, advent, David Gránský, Ivan Langer, Hans Christian Andersen, David Deyl, Jan Korytář, Vánoce, Jizera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhová královna uvede stříbrný advent v Liberci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.