Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Charitativní talk show Martina Krause má za sebou úspěšný rok. Na dobré účely přispěla více než 80 tisíc korun

Rok 2016 je už pasé a přichází čas na bilancování. Uplynulých dvanáct měsíců bylo pro charitativní talk show M.K. SHOW zlomových. K deseti dílům ve vratislavických „desítkách“ přibyly také tři v pražském divadle Na Prádle. Během třinácti dílů, které navštívily téměř tři desítky hostů, se podařilo vybrat více než 80 tisíc korun.

„Díky tomu jsme mohli podpořit handicapované děti, onkologické pacienty, přispěli jsme na konkrétní projekty Maják o.p.s, Haima CZ a další. Každý měsíc tak pravidelně přispíváme na charitativní účely částkou přesahující 8 tisíc korun. Někomu se částka může zdát malá či nepodstatná. Pro ty, kterým přispíváme, však naše pomoc představuje něco, na co by sami nedosáhli a o smysluplnosti takové pomoci svědčí i jejich skvělé reakce,“ shrnul moderátor a zakladatel charitativní talk show Martin Kraus.

Původně liberecká show v říjnu uplynulého roku našla druhý domov také v pražském divadle Na Prádle, kde si získala během prvních tří dílů slušnou diváckou kulisu, která se stále zvětšuje. „Jsem rád, že charitativní talkshow, která v Liberci běží již více než dva roky, i v Praze potvrzuje, že pomáhat má vždy smysl. To potvrzuje i částka 21 200 korun, což je výtěžek z 30. a 31. dílu M.K.SHOW v Liberci. Podruhé v letošním roce jsme v Liberci vybrali více než dvacet tisíc,“ dodal Martin Kraus. Tato částka je určená na rehabilitační a ozdravné pobyty handicapovaných dětí a dětí po onkologické léčbě. Velký dík patří hostům, kterými byl Ezy Hýbl, Marek Zelinka, Martin Šonka a Karel Zima. V 31. díle navíc Martin Šonka a Karel Zima přidali do dražby i své dárky, za což jim patří dvojnásobné díky. 

V uplynulém roce se nedílnou součástí show stal i projekt Plňme přání  MA-MA Foundation. Myšlenkou a hlavním cílem projektu je splnění přání v podobě hmatatelného zážitku  člověku, který se ocitl v určité složité životní situaci.  Jedinou podmínkou je, že přání musí vyslovit někdo blízký osobě, pro kterou bude přání realizováno. „Díky spojení s M.K. SHOW jsme mohli plnit sny nemocným a handicapovaným, od letu balónem, přes setkání se svým idolem až po přání stát se modelkou – každé splněné přání ukázalo, že peníze se utratí, věci omrzí, ale splněné přání zůstane v hlavě jako vzpomínka na celý život,“ uzavřela zakladatelka projektu Plňme přání Martina Koudelková.

Charitativní M.K SHOW letos čeká zatím nejnabitější rok za dobu fungování. K deseti dílům ve vratislavickém kulturním centru 101010 přibude stejný počet dílů v pražském divadle Na Prádle poblíž Kampy. Právě tam celý tým M.K. SHOW zahájí rok 2017. Hosty v útulném divadle na Malé Straně budou 18. ledna badmintonista Petr Koukal a raper Refew. O týden později dorazí do kulturního centra 101010 ve Vratislavicích nad Nisou youtuber a podnikatel Mikael Oganesjan známý na internetu pod přezdívkou „Mike je pán“ a tanečník a choreograf JK Sanchez.  

Foto Lukáš Kvapil

Štítky Martin Kraus, divadlo, projekt, Martin Šonka, Karel Zima, Liberec, Petr Koukal, Marek Zelinka, Divadlo Na Prádle, MikeJePan, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charitativní talk show Martina Krause má za sebou úspěšný rok. Na dobré účely přispěla více než 80 tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.