Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: V novém singlu Jakuba Děkana se skrývá možná víc, než se na první pohled zdá

Do světa populární hudby vstoupil po boku Paulieho Garanda, zazářil společně s ATMO music – v obou případech jako hostující zpěvák. Ale pouhým refrénům je konec! Po debutovém singlu Řidičák, a následně Já Vím, spatřila světlo světa další píseň Jakuba Děkana. Nese název Děda a zpěvák do ní vložil velkou část sám sebe.

S novým rokem je tu i nová věc od libereckého zástupce populární hudby. „Je jakýmsi dopisem, poselstvím tam nahoru o tom, co se tu za poslední roky událo. Chtěl bych ho věnovat svému dědovi, který už bohužel není mezi námi,“ popisuje novinku její autor Jakub Děkan. Už samotný výrok dává jasně najevo, že jde o velice osobní záležitost. Atmosféru výsledného díla silně umocňují zmínky o společných zálibách a aktivitách, především sportu a hudbě. Ale pozor, nejedná se o prvoplánový song útočící na city ubohým stylem. Tohle je věc plná dojmů, pocitů, vzpomínek, pocházejících přímo od srdce.

Nahrávka vznikla ve skvělém pražském Rooftop studiu Ondřeje Žatkuliaka, který jí následně dodal i skvělý zvuk. Videoklip má na svědomí mladý šikovný tým KHFilmin z Kutné Hory. Jsou v něm k vidění scenérie ze severočeského Liberce a okolí. Motivem je putování po místech spojených právě s osobou zesnulého Jiřího Václavíka, které končí návštěvou známého bývalého automobilového závodníka Jiřího Bergera, jenž bohužel po jednom ze závodů skončil na vozíku. „Shodou náhod to byl i dědečkův nejlepší přítel. Šel mu také za svědka na svatbě, je kmotrem mojí maminky, je i dědečkem klávesáka JD bandu, se kterým vystupuji,“ objasňuje shodu náhod Jakub Děkan.

Momentálně má zpěvák i jeho kapela za sebou úspěšnou Redhead Tour s Martinem Harichem a Pavlem Calltou. Dne 17. února vyrazí pokořit několik českých klubů po boku Pekaře, jenž je čerstvým držitelem Slavíka jako Objev roku. Zkrátka tento mladý talent již překročil hranice hostujícího interpreta a vykročil na sólovou dráhu.

Štítky Jakub Děkan, singl, Martin Harich, Jiří Berger, populární hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V novém singlu Jakuba Děkana se skrývá možná víc, než se na první pohled zdá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.