Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Druhá polovina února ve znamení plesů a zábavy

Ani v následujících dvou týdnech se nebudete nudit. Liberecká Drbna pro vás společně s portálem eVstupenka připravila seznam těch nejzajímavějších kulturních akcí, které se do konce února odehrají v Libereckém kraji. Těšit se můžete například na Chaplina v jabloneckém divadle nebo třeba na koncert Františka Nedvěda.

11. 2. od 20:00 – Šakalí léta aneb XII. Ples ZOO Liberec (Lidové sady Liberec) – K tanci i poslechu na velkém sále hraje Orchestr Ladislava Bareše, na Malém sále skupina Přehmat

12. 2. od 14:30 – Maškarní ples 2017 (Vratislavice101010) - Na tradiční dětský bál zveme všechny děti a rodiče. V odpoledni plném písniček a soutěží určitě vyhlásíme nejlepší masku, tak nezapomeňte děti hezky vyparádit. 

17. 2. od 19:30 – Miroslav Paleček - koncert (Experimentální studio) – V sólovém recitálu zazní většina písní z CD Ježkárny, složeného z písní Osvobozeného divadla autorů V&W&J. Dále pak písně z autorského CD "Každej je nějakej" a nechybí ani věčné hity - Hele lidi, Prodavač limonád či Na věky tu přeci nejsi.

17. 2. od 20:00 – Komunál + Tlustá Berta + Rain (Bunkr Rock Club)

20. 2. od 19:00 – František Nedvěd a Tiebreak (Vratislavice101010) - František Nedvěd slaví sedmdesátiny velkým narozeninovým turné, kde si s ním může zazpívat nejen „Kočovné herce“, „Devatenáct“ či „Řemeslo“, ale i slavné hity Brontosaurů „Stánky“, „Růže z papíru“, „Skládanku“ a mnoho dalších.  

František Nedvěd patří mezi nejvýznamnější osobnosti českého country, folku a trampské písně. Vystupoval ve skupinách Brontosauři (která se původně nazývala Toronto) a Spirituál kvintet. Potom se vydal na sólovou dráhu. Nyní vystupuje se svoji skupinou Tiebreak, ve které hrají Petr Kocman – kytarista a zpěvák, jeho syn Vojtěch Nedvěd, který hraje na dvanáctistrunnou kytaru, baskytarista Milan Plechatý a bubeník Jaroslav Petrásek. 

22. 2. od 19:00 – Pavel Dobeš a Tomáš Kotrba – Folkparáda 2017 (Dům kultury Mladá Boleslav) - Pavel Dobeš patří již léta mezi stálice naší folkové scény. Je nenapodobitelný a nezařaditelný. Poznáte ho po první větě, prvním slově. V jeho písničkách jsou každodenní příběhy, které ve vás zanechají nezaměnitelný po­cit.

Za léta veřejného vystupování na českých i zahraničních pódiích Pavel Dobeš vtipně a výstižně  komentuje a jednotlivé etapy své tvůrčí činnosti dokládá léty prověřenými hity. Za brilantního kytarového doprovodu dlouholetého spoluhráče Tomáše Kotrby uslyšíte Dobešovy největší „pecky“ – Jarmila, Blažek, Něco o lásce, Zpátky do trenek, Calvera, Pražce a další.

24. 2. od 20:00 – Electro Swing Tour (Vratislavice101010) - Dámy a pánové, Riviera Club Vás srdečně zve na svojí electro swingovou show! Přijďte zažít úžasnou atmosféru swingu v moderním pojetí a užít si noc v rytmu balkánu, latiny a electro swingu!

27. 2. od 19:00 – CHAPLIN -  (Městské divadlo Jablonec) - Hrají:Matouš Ruml, Lucie Matošková, Marie Maroušková, Máša Málková, Petr Mikeska, Roman Teprt a další. 

Směšně neveselý a nevesele směšný příběh „krále komiků“. Zachycuje jeho životní peripetie, úspěchy i strasti, jeho dar najít v každé lidské situaci humor, jeho posedlost filmem, vášeň k Mozartově hudbě, ale i jímavý vztah k matce, konflikt s americkou justicí a následným vyhoštěním z USA. Matouš Ruml se za ztvárnění titulní role dostal do širší nominace na Cenu Thálie 2015.

Autoři | Foto Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Štítky koncert, František Nedvěd, Pavel Dobeš, divadlo, Liberecký kraj, ples, Ladislav Bareš, Matouš Ruml, Zoologická zahrada Liberec, kulturní akce, Miroslav Paleček, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Druhá polovina února ve znamení plesů a zábavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.