Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ještěd se s tím nemazal. Na své kulatiny zařídil mlhu a zimu

Tradiční zimou, mlhou a občas i nějakou tou kapkou deště vítal celý den Ještěd návštěvníky na své kulatiny. Stavba slaví už čtyřicáté narozeniny. Gratulovat přišly během dne davy lidí. Počasí se zrovna dvakrát nepovedlo, ale přesně na takové jsou Liberečáci prostě zvyklí.

Program byl tradiční – vynášení pivních sudů, výjezd autoveteránů nebo kapely a celou slávu zakončil velkolepý ohňostroj.

Ke čtyřicátému výročí si organizátoři také připravili pokus o rekord. Chtěli na jednom místě shromáždit nejvíc lidí, kteří se narodili stejně, jako Ještěd, v září 1973. Nakonec se jich sešlo snad 107, což mělo na rekord stačit. Dorazili dokonce i dva lidé, kteří měli narozeniny ve stejný den, jako samotný vysílač.

Obrovský zájem vzbudila možnost prohlídek útrob vysílače. Fronta stála v délce několika desítek metrů a čekání v ní se v sychravém počasí hodně protáhlo. Kdo vydržel, jistě nelitoval a aspoň se na chvíli ohřál.

Jinak většina z těch, co na pódiu hovořila, přála stavbě lepší budoucnost. I když to byla pouhá slova a o rekonstrukci Ještědu se takhle mluví už dlouhé a dlouhé roky,  snad se to jednou opravdu podaří. V hotelu už opravili salonek, který dostal původní obnovené vybavení, ať to tedy je ta pověstná první vlaštovka.

Autoři

Štítky Ještěd, oslavy, čtyřicátiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd se s tím nemazal. Na své kulatiny zařídil mlhu a zimu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.