Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žlutý pes: Naše vystoupení zrušili sami organizátoři

Benátská noc letos přilákala tisíce návštěvníků na vystoupení zahraničních hvězd. Řada hudebních nadšenců i přesto odjížděla se smíšenými pocity. Fanoušci museli skousnout zrušení hned několika koncertů. Ze zdravotních důvodů se přitom omluvil jen Peter bič Projekt.

Vlnu emocí rozpoutalo zrušení koncertu Žlutého psa. „Letos jsem vážně zklamaná. Naši se mnou jeli na Benátskou hlavně kvůli nim,“ prozradila návštěvnice Martina Procházková.

Internetem se během neděle začala šířit informace, podle které zrušila koncert přímo kapela. Ta se proti tvrzení okamžitě ohradila. „Skupina Žlutý pes se důrazně ohrazuje proti tvrzení organizátorů, že zrušila své vystoupení na Benátské noci. Pravý opak je pravdou. Naše vystoupení zrušili sami organizátoři několik dní před festivalem, přestože jsme byli uvedeni v oficiálním programu a na vystoupení jsme byli připraveni,“ vysvětlila kapela na svém webu a doplnila: „Fanouškům se omlouváme, naopak svou omluvu a hlavně vysvětlení dluží hudební veřejnosti šéf festivalu pan Mikez.“

Redakce Drbny se na vyjádření zeptala přímo ředitele festivalu. Podle něho ke zrušení koncertu Žlutého psa došlo už dva týdny před festivalem. Podle Pavla Mikeze o tom pořadatelé informovali na facebooku i na oficiálních stránkách festivalu.

„Koncert byl zrušen po dohodě obou stran z časových důvodů. Vyšli jsme vstříc Městu Liberec s žádostí, zda by nedělní program mohl končit v deset hodin večer. Vzhledem k náročnosti koncertu Pražského výběru jsme museli sáhnout k tomuto kroku zhruba čtrnáct dní před festivalem,“ vysvětlil Pavel Mikez.

S pochopením fanoušků se nesetkalo ani zrušení vystoupení kapel Peter Bič Projekt a Skyline. Zatímco slovenské uskupení odřeklo kvůli zdravotním problémům jednoho ze členů, u Skyline podle pořadatelů zklamala dodavatelská firma.

O zdravotních problémech bubeníka informoval Peter bič Projekt na svém facebooku. „Velmi sa ospravedlňujeme našim fanušikom, nuz kvoli zdravotnym dovodom člena kapely nebudeme moct odohrát dnes Space Music Summer Duchonka a taktiež zajtrajsiu Benátsku noc v Liberci,“ napsali na svou zeď.

Dlouho dopředu pořadatelé avizovali i vystoupení písničkáře Ivana Hlase. I jeho nedělní vystoupení vypadlo z programu. Samotný písničkář celou situaci objasnil na svých stránkách. „Rád bych vysvětlil, proč jsme nehráli na Harfě a na Benátské noci, kde jsme byli inzerováni. Bylo to na přímou prosbu organizátorů, kteří z technických důvodů nemohli koncert uskutečnit. V druhém případě kvůli počasí a velkému úbytku návštěvníků vznikla jistá platební neschopnost. A tak jsme slušně, ale smutně, vyhověli s tím, že příští rok všechno vyjde,“ popsal Ivan Hlas.

Ohodnoťte letošní Benátskou noc známkou jako ve škole

Celkem hlasovalo102 čtenářů

Štítky Liberec, Benátská noc, mikez, koncert, festival, pes, hudební skupina, projekt, Ivan Hlas, Facebook, Skyline, Pražský výběr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žlutý pes: Naše vystoupení zrušili sami organizátoři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.