Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se na Grabštějně slaví Vánoce z časů prababiček

Na hradě Grabštejn se v sobotu koná vánoční akce. Hrad se dostane zpátky do doby, kdy naše prababičky byly holčičkami. Vystoupí taneční i divadelní soubor, k ochutnání budou různé dobroty jako za Jiříka krále a spousta dalšího.

 

Adventní akce pro celou rodinu začíná na hradě už v deset hodin a končí ve čtyři. Během té doby se na nádvoří vystřídá například dětský taneční soubor Pata Špička, Wagabundus Collective – hra o létajícím andělu a další akrobatická a kejklířská vystoupení, hudci s uskupení Řemdih nebo sbor Lusatia Comfort.

Pestrý je i doprovodný program. „Spousta tvořivých dílen pro děti i hravější dospělé, tvorba ozdob z přírodních materiálů a oživlá tradice vánočních zvyků, ale také kapří polévka, vánoční kuchyně jako za Jiříka krále a spousta dalších zážitků z vůní, řemeslné činění na sněhu i u kamen, prohlídky vánočního hradu ale i spousta chutí, vůní ale i zvyků či setkání s našimi zvířecími souputníky jako za starých českých vánoc, Marie s Ježíškem i s celou svojí družinou v našem Betlémě se sněhem, čtení pohádek u kamen a po celý den prohlídky hradu s postavami z dob minulých i pohádky,“ vypočítal kastelán hradu Jan Sedlák, pro něhož je to nejspíš poslední akce na Grabštejně.

A kdo by ani poté neměl dost, v 18 hodin začíná v kapli sv. Barbory poutní mše svatá k poctě sv. Barbory. Ti, co vymrznou, si pak mohou posedět u rozpálených kamen.

Autoři

Štítky hrad, Vánoce, Grabštejn, kamna, Ježíšek, Betlém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se na Grabštějně slaví Vánoce z časů prababiček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.