Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprašte škrabky a rukavice. Kino Varšava potřebuje dobrovolníky

Oškrábat starou omítku, vymalovat a připravit první patro kina Varšava pro klubové projekce. Nejen to plánují na další týdny členové sdružení Zachraňme kino Varšava, kteří si vzali vyhlášené liberecké kino pod „svá křídla.“ Pomoci jim můžete i vy. Na nadcházející víkendy plánují brigády, kterých se může zúčastnit kdokoliv.

„Počínaje prvním listopadovým víkendem budou každou sobotu a neděli po celý měsíc probíhat brigády, na které srdečně zveme všechny dobrovolníky, kterým není osud této budovy lhostejný. Začínáme v 9:00 a končíme v 17:00. Nouze o práci skutečně nebude,“ říká Jiří Žid ze sdružení Zachraňme kino Varšava.

Zájemci se mohou přihlásit na facebooku kina Varšava, na adrese kinovarsava@gmail.com a nebo přijít osobně přímo na místo. Organizace je ovšem z důvodu zajištění pomůcek důležitá.

V současné době probíhají dokončovací práce na rekonstrukci foyer kina. Nadšenci za finanční podpory města a kraje počítají s instalací vybavení interiéru kavárny do konce roku 2014. Do té doby je ovšem potřeba provést práce, na které z rozpočtu první etapy rekonstrukce již nezbylo.

„Podařilo se nám zajistit finanční prostředky na vzniklé vícepráce z Libereckého kraje, za což jsme vděčni. Pokud ovšem chceme prostor otevřít, je nutné svépomocí finalizovat interiér foyer a prvního patra tak, aby bylo možné instalovat bar, stoly, židle, veškerou techniku atd,“ uvedl Petr Hubáček ze spolku.

„Máme nové rozvody kanalizace, vzduchotechniky, elektroinstalace, vody a především topení, což je základ. Je na nás a na spoluobčanech, za jak dlouho dokážeme dotáhnout interiér do vyhovující podoby. Především je třeba oškrabat staré omítky, vymalovat celý prostor vhodným způsobem, připravit první patro na klubové projekce a dodělat to, na co nám v projektu už nezbyly peníze,“ uzavřel další z členů spolku Ondřej Pleštil.

Štítky kino, Varšava, interiér, Facebook, Petr Hubáček, omítka, brigáda, rukavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprašte škrabky a rukavice. Kino Varšava potřebuje dobrovolníky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.