Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí: Vydatný déšť neustane. Stoupají hladiny řek

Silný déšť, který se spustil na Liberecku ve čtvrtek odpoledne, jen tak nepřestane. Podle meteorologů vydatný déšť potrvá celý víkend i první dny následujícího týdne. Pro Liberecký kraj navíc platí povodňová výstraha do neděle 2. června, do osmnácti hodin.

Na Lužické Nise v Liberci začal pomalu stoupat stav vody v korytu a zvyšuje se průtok vody. Ten ve čtvrtek 30. května v 15.10 hodin dosáhl hodnoty 2,002 metrů krychlových za sekundu a hladina byla v tu dobu na 47 centimetrech. První stupeň povodňové aktivity je vyhlašován až v okamžiku, kdy stoupne na 87 centimetrů.

Ve čtvrtek večer už byla hladina vody zase o pár centimetrů výš (22.10 hodin, 56 cm), ale stále nijak nezahrozila. Zatím se tedy nemusíme v Liberci velké vody obávat.

Lidé jsou z deště už poněkud otrávení. „Asi letos nebude žádné léto, je to příšerná představa,“ lamentuje Petra Hamrová z Liberce.

Prvního povodňového stupně dosáhla v posledních dnech liberecká Lužická Nisa už v úterý 28. května k ránu. V noci ze čtvrtka na pátek hasiči příliš práce neměli. 

"Včerejší odpolední a noční srážky zatím zvedaly v Libereckém kraji pouze hladiny potoků, někde došlo k ucpání propustků. Nejvíce událostí řešili hasiči v oblasti kolem Hrádku nad Nisou, kde se rozlil Václavický potok," popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. 

Štítky Liberecký kraj, Lužická Nisa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí: Vydatný déšť neustane. Stoupají hladiny řek  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.