Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na největším sídlišti se bude dál obnovovat. Pomůže to?

Deset tisíc lidí, tedy desetina Liberce, žije na největším libereckém sídlišti v Rochlici. Magistrát se tam snaží obnovovat hřiště, vylepšovat parkování. Přesto to není vůbec prestižní adresa. Revitalizace přesto pokračuje, lidé dostanou novou zeleň, hřiště i vylepšenou dopravu.

„Každý odsud utíká, po setmění je to tu o strach. A myslíte, že tady chce někdo vychovávat děti?“ ptá se Petr Slavík, jeden z obyvatel sídliště. „Sám tu bydlím přes pět let a s přítelkyní myslíme na děti, tady ale ne,“ dodává.

Stačí se mrknout na nabídku volných bytů. Rochlice, Rochlice, Rochlice. Ceny jsou příznivé, volných bytů je zde plno. Jenže se do obřích paneláků nikdo moc nehrne.

Revitalizace probíhá už od roku 2007. Mnohé se změnilo. Teď zde lidé dostanou nové chodníky, silnice. V Žitné obnoví dětská hřiště, na tom hlavním bude umělý povrch.

Na nové podobě revitalizace se podíleli i sami obyvatelé sídliště, což je jistě chvályhodné. „Již jsme od města získali asi třicítku návrhů a podnětů, které zaslali občané i zdejší osadní výbor,“ potvrdil Zbyněk Nýdrle, zpracovatel projektové dokumentace.
Hotovo by mělo být koncem příštího léta, tak uvidíme.

Četl článek někdo z Rochlice? Jak se vám tam žije? Pište do komentář

Autoři

Štítky rochlice, Liberec, sídliště, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na největším sídlišti se bude dál obnovovat. Pomůže to?  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.