Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberec má novou organizaci ANO, ve Frýdlantu ji zatím neobnovili

V Liberci vznikla nová místní organizace ANO, ve Frýdlantu zatím obnovena nebyla. Není tam alespoň pět registrovaných členů, kteří jsou k založení místní organizace potřeba, řekla poslankyně Jana Pastuchová pověřená řízením krajské organizace v Libereckém kraji. Místní organizace v Liberci a Frýdlantu zrušilo loni před Vánoci předsednictvo kvůli dlouhodobému porušování stanov, poškozování dobrého jména hnutí na veřejnosti a neutuchajícím sporům. O členství v ANO tak přišel mimo jiné i liberecký primátor Tibor Batthyány, který zpátky nechce.

V Liberci má podle Pastuchové místní organizace sedm členů, všechno jsou to původní členové hnutí, kteří požádali o znovupřijetí. Ustavující sněm zvolil předsedou organizace Vítězslava Kvapila.

Zrušením obou místních organizací přišlo o členství v ANO v Liberci a Frýdlantu dohromady 31 lidí. Možnost znovu požádat o přijetí mají podle Pastuchové všichni. Využila toho zhruba třetina bývalých členů.

Zrušení dvou organizací ANO v Libereckém kraji není ničím výjimečným. V minulosti už vedení hnutí zrušilo například oblastní a místní organizace v Karlových Varech, a to necelé dva měsíce po komunálních volbách na podzim 2014. Obě organizace se potýkaly s vnitřními problémy a spory. Potíže na Karlovarsku ale pokračovaly i později, letos v březnu odešlo z ANO všech pět zastupitelů krajského města, kteří za ně byli zvoleni.

Loni v červnu pak předsednictvo ANO zrušilo oblastní organizaci v Ústí nad Labem. Část zastupitelů se totiž podílela na odvolání vedení města složeného ze zástupců ANO a hnutí PRO!Ústí. V listopadu 2015 pak byla zrušena místní organizace v Opavě, kde hnutí také získalo křesla v čele města, později se ale místní organizace rozdělila na dvě znesvářená křídla. V lednu předsednictvo zrušilo místní organizaci v městské části Brno-sever s odůvodněním, že dlouhodobě nefungovala a nepracovala.

Autoři | Foto janapastuchova.cz

Štítky Liberec, ANO 2011, Frýdlant, Jana Pastuchová, Liberecký kraj, Tibor Batthyány, Vánoce, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec má novou organizaci ANO, ve Frýdlantu ji zatím neobnovili  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.