Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ČSSD v Libereckém kraji musela zopakovat krajskou konferenci kvůli porušení stanov

ČSSD v Libereckém kraji musela dnes kvůli porušení stanov zopakovat krajskou konferenci. Šlo o formální pochybení u voleb, řekl člen krajského výkonného výboru Pavel Svoboda. Volba krajského předsedy Jana Mečla z lednové konference je ale platná. Platí i podpora premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, který bude v pátek v Brně znovu kandidovat na předsedu strany.

Řádná krajská konference se uskutečnila 12. ledna. Stížnost na konferenci pak u Ústřední kontrolní komise podal okresní výbor v Semilech, v jehož čele stojí bývalý poslanec Michal Kraus. Komise dala delegátům zapravdu, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

"Komise shledala porušení stanov ČSSD a jejích vnitřních předpisů u několika bodů programu krajské konference sociální demokracie v Liberci. Navrhla proto předsednictvu ČSSD usnesení krajské konference v těchto bodech zrušit. To následně předsednictvo strany udělalo," sdělil deníku mluvčí ČSSD Mikuláš Klang.

"Když je někdo nominován na nějakou funkci do krajské konference, tak je nominován už na okresní konferenci. Problém byl v tom, že podle ústředí na té krajské konferenci musí být ta nominace znovu potvrzena na takzvaném nominačním lístku," řekl Svoboda. A právě to v Liberci neudělali.

Podle Ústřední kontrolní komise proto v pořádku nebyly volby do předsednictva ČSSD za Liberecký kraj, volba do Ústředního výkonného výboru ČSSD za kraj a volba členů krajské kontrolní komise. Dnes je proto museli zopakovat.

Autoři

Štítky konference, ČSSD, Liberecký kraj, volby, Pavel Svoboda, Bohuslav Sobotka, Jan Mečl, Brno, Michal Kraus, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD v Libereckém kraji musela zopakovat krajskou konferenci kvůli porušení stanov  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.