Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO a VIDEO: Demonstrace před Imperialem. U hotelu se sešly stovky lidí nespokojených s prezidentem

Už jsme tady, Miloše do koše, vlastizrada. To je několik hesel, která před hotelem Imperial skandovalo zhruba 450 lidí. Ti se nejprve sešli na náměstí před radnicí, aby dali najevo svůj názor na prezidenta Miloše Zemana, který právě v těchto dnech navštívil Liberec a Liberecký kraj.

Miloš Zeman vyzval předsedy koaličních stran, aby přijeli právě do libereckého hotelu. Těsně před schůzkou před lidmi vystoupili krajský hejtman Martin Půta a předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Ten lidem řekl že bude trvat na dodržování ústavy.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na twitteru naznačil, že protestující si přáli, aby přišel k úrazu. „Manifestující na podporu premiéra Bohuslava Sobotky přišli křičet před hotel Imperial v Liberci. Tak jsem jim zamával. 'Skoč,' řvali u toho," uvedl Jiří Ovčáček. Před tím s odkazem na dění na Václavském náměstí uvedl, že pražská kavárna je stále stejná, připnul fotografii z roku 1999 s transparentem "Střídáme pane Zemane".

Mimo Bělobrádka se schůzky zúčastní také Milan Chovanec (ČSSD), který zastupuje premiéra Bohuslava Sobotku. Ten je v Lucemburku. Účast potvrdil i lídr ANO Andrej Babiš. Prezident na setkání s veřejností v Železném Brodě uvedl, že má na večer pro předsedy koaličních stran nebo jejich zástupce dva návrhy, ale zveřejnit je ale nechtěl.

Vládní krize se týká Sobotkových snah odvolat Babiše z funkce ministra financí kvůli jeho nevyjasněným kauzám. Sobotka předložil návrh na odvolání ministra financí Hradu, prezident Miloš Zeman ale s odvoláním otálí, což někteří odborníci i politici hodnotí jako porušování ústavy.

Akce se konají po celé zemi. Podle odhadů se přímo v ulicích sešly desetitisíce lidí.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky hotel, Miloš Zeman, Bohuslav Sobotka, Liberec, Pavel Bělobrádek, Liberecký kraj, Jiří Ovčáček, Martin Půta, Andrej Babiš, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO a VIDEO: Demonstrace před Imperialem. U hotelu se sešly stovky lidí nespokojených s prezidentem  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.