Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Canov podal v souvislosti s kontrolou na ministerstvo školství trestní oznámení

Senátor a starosta Chrastavy Michael Canov (Starostové pro Liberecký kraj) dnes podal trestní oznámení pro podezření z podvodů v dotačním programu ministerstva školství (MŠMT), který je určený na investice do sportovních zařízení. Canov se domnívá, že v letech 2013 až 2015 byly zneužity řádově miliardy korun. Vychází z výsledků kontroly kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Canov znění trestní oznámení zveřejnil na webu města.

"Trestní oznámení jsem poslal dnes datovou schránkou na Nejvyšší státní zastupitelství v Brně," řekl.

Trestní oznámení podal na neznámé pachatele na MŠMT pro podezření ze spáchání podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby, a to zřejmě ve formě organizované zločinecké skupiny. Canov se ve svém podezření opírá o závěry kontroly NKÚ. "Tvoří ucelenou síť, sice nepřímých, zato však přesvědčivých důkazů o tom, jak mně neznámí pachatelé působící na MŠMT neuvěřitelně nehorázným a drzým způsobem doslova tunelovali Program 133510, kdy vyváděli dotační prostředky pro jimi předem určené žadatele zcela bez ohledu na podmínky Programu a kvalitu projektů všech žadatelů," uvedl v odůvodnění Canov.

Senátor v podaném trestním oznámení zdůraznil, že dle zjištění NKÚ ze vzorku 35 akcí, které dostaly dotaci, jich minimálně 30 nesplňovalo základní náležitosti. Při dodržování zásad dotačního programu by musely být okamžitě vyřazeny. Canov také uvedl, že MŠMT zcela ignorovalo kritéria, dle kterých se měly dle programu přidělovat dotace. "Již jen toto provinění samo o sobě znamená, že veškeré dotace byly přiděleny neoprávněně resp. že byly rozkradeny."

Autoři | Foto Facebook

Štítky Michael Canov, Chrastava, MŠMT, trestní oznámení, Nejvyšší kontrolní úřad, dotace, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Starostové pro Liberecký kraj, Brno, Datová schránka, ministerstvo školství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Canov podal v souvislosti s kontrolou na ministerstvo školství trestní oznámení  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.