Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Okresní předseda ČSSD vyzval exprimátorku Liberce k odchodu ze strany

Okresní předseda ČSSD v Liberci Milan Šír vyzval veřejně bývalou primátorku Liberce Martinu Rosenbergovou (ČSSD), aby ukončila členství ve straně a vyhnula se tak vyloučení. Rosenbergová dnes řekla, že v ČSSD zůstane minimálně do konce roku.

Okresní výbor navrhoval vyloučení Rosenbergové už na konci minulého roku. Okresní konference se tím ale nakonec nezabývala. Jako důvod pro její vyloučení tehdy Šír uváděl podporu protikandidáta ČSSD v senátních volbách. V prohlášení, které Šír nyní zveřejnil na webu ČSSD, tento důvod zopakoval. Podle něj také bývalá primátorka dlouhodobě s vedením okresní organizace nekomunikuje a ztratila tak odborné zázemí strany.

"V reakci na usnesení Okresní konference ČSSD Liberec pak Martina Rosenbergová opakovaně deklarovala svůj úmysl zrušit své členství ve straně. Veřejně tedy paní zastupitelku vyzýváme, aby své členství ve straně co nejdříve ukončila a vyhnula se vyloučení. Bylo by to vůči voličům i straně férové řešení," napsal Šír.

Rosenbergovou jeho výzva překvapila. Minulý týden ji totiž kontaktoval okresní sekretariát strany s tím, aby zaplatila členské příspěvky, což také učinila. "Mám je zaplacené do konce roku," řekla. Minimálně do té doby hodlá v ČSSD zůstat. "Řekla jsem, že se nebudu rozhodovat před parlamentními volbami," řekla. Zároveň potvrdila, že pracuje na vytvoření nové strany. "Nicméně jsem to nechtěla řešit před parlamentními volbami, protože si myslím, že sociálnědemokratická politika má smysl pro lidi. Bohužel se jen rozcházíme v nástrojích a směrech, jak ji dělat. Máme rozdílné názory, to si ale myslím, že do demokratické strany patří," dodala.

Rosenbergová byla primátorkou Liberce v letech 2011 až 2014 a lídr kandidátky ČSSD byla i pro toto volební období. Strana v komunálních volbách skončila v roce 2014 v Liberci čtvrtá, když získala 9,82 procenta hlasů. Je v opozici se čtyřmi křesly v 39členném zastupitelstvu. Oficiální zastupitelský klub ČSSD ale tvoří jen dva lidé, Rosenbergová a nezávislý kandidát za ČSSD Jan Čmuchálek si vytvořili vlastní.

Autoři

Štítky Liberec, ČSSD, Martina Rosenbergová, Milan Šír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okresní předseda ČSSD vyzval exprimátorku Liberce k odchodu ze strany  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.